Kadınlar Regl Öncesinde Hafızası Değişiyor!

Kadınların adet döngüsü süresince hafızası ve hafıza stratejisi değişiyor. Peki, neden ve nasıl? Yapılan araştırmalar sorulara cevap veriyor.

22.10.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 22.10.2019-11:54)

Kadınların adet döngüsü esnasında ve öncesinde hafızalarının çalışma şekli değişiyor. Mesela yön bulma becerileri farklı çalışıyor.

KADINLAR REGL ÖNCESİNDE HAFIZASI DEĞİŞİYOR!

Kadınların yön bulma davranışlarının, regl döngülerini izleyen bir eğilim gösterdiği keşfedildi. ABD’de yapılan çalışmaya göre, kadınların hafızaları da adet döngüsü süresince değişik biçimlerde çalışıyor. Hangi bilişsel becerileri kullandıkları, hormon düzeylerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu da yön bulma şekillerine etki ediyor. Başka bir deyişle, kadınlar yön bulma becerilerinde yetersiz olmaktan daha çok, adet döngüsünün değişik aşamalarında farklı yön bulma methodları kullanıyorlar. Çalışmaya ortaya koyuyor ki, kadınlar kendi döngüleri içinde değişik becerileri gösteriyor. Neticeler, kadınların adet döngüleri süresince hafızayı farklı biçimlerde kullanarak yön bulmada değişik stratejiler kullanabildiklerini gösteriyor. Yumurtlama aşamasında olan kadınlar, çevrelerindeki görsel verileri kullanarak hafızalarını kullanıyor. Adet döngüsünde premenstrüel yani adet öncesi aşamada olan kadınlar ise uzaysal method yani bir tür görsel oryantasyonla haritalama methodunu kullanıyorlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal