Gece Sık Sık Uyanıyorsanız!

Gece uykularınız sık sık bölünüyorsa buna dikkat etmelisiniz. Geceleri uykunuzun bölünmesinin birden çok nedeni olabilir. Peki uykudan uyanmanın sebepleri nelerdir?

19.12.2019-14:59 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-14:04)

Peki uykudan uyanmanın sebepleri nelerdir? Gece uykularınız sık sık bölünüyorsa buna dikkat etmelisiniz. Geceleri uykunuzun bölünmesinin birden çok nedeni olabilir. 

GECE UYKUSUNUN BÖLÜNMESİ

Birçok insanın başına gelen bir sorun gece yarısı uykudan uyanmak. Uykudan uyanmamızın ardında yatan bir takım sebepler var. Oda sıcaklığından, uyku apnesine; hazımsızlıktan, fazla ışığa maruz kalmaya gece uyanmanın sebepleri kişiden kişiye farklılık gösteriyor.

Stresli düşünceler

Hayat koşulları, iş yaşamı derken stres yükü omuzlarımıza binebiliyor. Uyku uzmanları, eve gelirken işi ofiste bırakmayı tavsiye ediyor.

Uyku apnesi

Uyku apnesi bozukluğu, kişi uyurken nefesinin kesilmesi ya da yavaşlaması anlamına geliyor. Bu durumda vücuttaki oksijen seviyesi de düşüyor.

Aşırı alkol tüketimi

Birkaç kadehten sonra daha kolay uykuya daldığınızı düşünebilirsiniz ancak uyku kalitesine bakıldığında bunun aslında tehlikeli olduğu görülüyor.

Hazımsızlık sorunu

Uyumadan önce ne kadar yemeniz gerektiğini, kendinizi deneyerek belirleyin. Uzmanların tavsiyesi, uyumadan en az 2 saat önce yemeyi bırakmanız yönünde.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal