Fırında Kaşar Peynirli Mantar Nasıl Yapılır? Kaşar Peynirli Mantar Tarifi

Mantar sevmeyenlere bile mantarı sevdirecek olan kaşarlı mantarı fırında denediniz mi? Ana yemeklerinizi yanına ya da öğlen atıştırmalığı olarak yiyebileceğiniz kaşar peynirli mantar tarifini sizler için içeriğimizde paylaştık.

13.06.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-11:41)

Evde kısa sürede kolaylıkla yapabileceğiniz kaşarlı mantarı fırına vererek hazır hale getirebilirsiniz. İşte frında kaşar peynrili mantar tarifi.

FIRINDA KAŞARLI MANTAR  

Malzemeler; 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 8 adet mantar, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 dal taze kekik, 80 gram kaşar peyniri.

Hazırlanışı; 1,5 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritinp doğradığınız 8 tane mantar sapını da ekleyerek soteleyin. Halka halka doğranmış 2 diş sarımsağı da katıp 3-4 dakika daha soteleyin. Son olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 dal kekiği de mantarların üstüne ekleyin ve tavayı ocaktan indirin.

Saplarını ayırdığınz 8 adet mantarı, fırına dayanıklı bir kabın içerisine dizin. Üstüne sotelenen mantar saplarını ve dilimlediğiniz kaşar peynirlerini sıralayın. 180 dereceye ayarladığınız fırında, kaşar peynirleri eriyinceye dek, yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra sofraya koyabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal