Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır? Mantarlı Tavuk Tarifi

Mantar ve tavuk ayrı ayrı zaten harika bir lezzetken bir araya geldiklerinde enfes bir yemeğe dönüşüyorlar. İftar sofralarında sık sık gördüğümüz ve severek yediğimiz bu iki besini bir de birlikte deneyin...

07.05.2019-15:58 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-15:46)

İftara saatler kalan ne yapsam derdine düştüyseniz size protein dolu bir önerimiz var. Tavuğun her halini sevenlerdenseniz ve mantarla da aranız iyiyse işte bu tarif tam size göre. 

MANTARLI TAVUK TARİFİ

Malzemeler; 4 adet tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 5-6 adet mantar, 2 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber, 1/4 demet dereotu. 

Hazırlanışı; Tavukları 1-2 saat öncesinde süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle beraber marine edin ve  buzdolabında bekletin. Mantarların kabuklarını soyun ya da nemli bir peçeteyle temizleyin. Temizlenen mantarları iri iri doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtın. Mantarları ekleyin ve soteleyin. Mantarlar suyunu salıp çekince hafif tuz ve karabiber ekleyin.
Mantarları tahta kaşıkla tavadan çıkarın ve aynı tavada marine olmuş tavukları soteleyin. Tavukların iki tarafı da iyice pişince, mantarları ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla hafif çevirin. Servis tabağında ve ince kıyılmış dereotlarıyla ramazan sofralarınızda sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal