Semizotu Salatası Nasıl Yapılır? Semizotu Salatası Tarifi

İftar sofralarında eğer içinizi ferahlatacak bir lezzet arıyorsanız semizotu salatası tam da aradığınız tatta bir alternatif olacak. Ramazan'ın sıcak havalara denk gelmesi sizi de soğuk tatları sofrada sunmaya götürüyorsa bu salata yeni gözdeniz olmaya hazır.

07.05.2019-15:45 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-15:31)

En güzel tatları sofralarınızda sunma konusunda titiz davranıyorsanız eminiz bu salata ile sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. Ana yemeklerin yanına hazırlayacağınız semizotu salatası ile hem yoğurdun mineralini almış olacaksınız hem de semiz sebzesinin vitaminini... İşte yoğurtlu semizotu salatasının tarifi.

SEMİZOTU SALATASI 

Malzemeler; 2 demet büyük boy semizotu, 3 diş sarımsak, 1,5 su bardağı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz. 

Yapılış aşaması; Semizotunun topraklı kök kısımlarını kesin atın. Körpe yapraklarını tek tek ayıklayın. Bol suda zarar vermeden yıkadığınız semizotunun fazla suyunu süzün. Salata kurutucusunda kuruttuğunuz semizotu yapraklarını ayrı bir kenara alın. Geniş bir salata kabında sarımsakları rendeleyin. Süzme yoğurt, zeytinyağı ve tuz ilave ettikten sonra bir çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semizotu yapraklarıyla bütünleştirdikten sonra salatayı servis tabağına alın. Arzuya göre ekstra zeytinyağı ve pul biber ilave ettikten sonra iftar sofranıza koyabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal