Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Evde Çilek Reçeli Tarifi

Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçelinin malzemeleri nelerdir? Kokusuyla ve tadıyla bizi mest eden çilek reçeline kahvaltı sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? Kendi yaptığınız reçelle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

13.06.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-11:28)

Yazın favori meyvesi çilekle tatlı mı tatlı bir reçel yapmaya ne dersiniz? Hazır çilek reçelleri damak tadınıza hitap etmiyorsa kendi reçelinizi evde kendiniz yapabilirsiniz.

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ  

MALZEMELER: 

1 kg.çilek, 4 su bardağıtoz şeker( 800gr), 1 çay kaşığılimon tuzu(veya 2 yemek kaşığı limon suyu)

HAZIRLANIŞI:   

Çilekleri iyice yıkayı sap kısımlarını koparın. Çilekleri bir tencereye koyun ve şekeri boşaltın. Tencerenin kapağını kapatıp 8-10 saat veya 1 gece beklemesini sağlayın. Suyunu iyice salan çilekleri orta-yüksek ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara ara dikkatli bir biçimde alttan üste karıştırın. Yarım saat boyunca tıkırdamada kalsın ve siz üzerinde biriken köpüğü bir kevgir yardımıyla sıyırmayı ihmal etmeyin. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ilave edip tekrar dikkatlice karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Önceden dezenfekte ettiğiniz kavanozlarınıza reçelleri doldurun, soğuyuncaya kadar kapaklarını kapatmayın. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal