Düzenli Yapmadığınızda İstediğiniz Sonucu Elde Edemezsiniz

Bakımlı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmayı kim istemez ki? Yüz hatlarınızı kusursuzca ortaya çıkaran sağlıklı bir cilde kavuşmak için yapmanız gereken birtakım uygulamalar vardır. Kozmetik kullanımından ürün seçimine dek merak ettiğiniz her şeyi yazımızda bulabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler...

18.08.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 18.08.2020-16:05) Düzenli Yapmadığınızda İstediğiniz Sonucu Elde Edemezsiniz

Bakımlı bir cilde sahip olan insanların devamlı kuaför ve güzellik merkezlerine gittiklerini ya da estetik yaptırdıklarını düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz demektir. Bakımlı bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenleri evde doğru adımları takip ederek kendi başınıza yapabilirsiniz. İşte detaylar...

HER GÜN TEMİZLEYİCİ KULLANILMALI!

Makyaj sonrası cildi temizlemek oldukça yaygın bir uygulamadır. Fakat bunların içinde unutulan bir detay var. Cildiniz makyajlı da olsa makyajsız da olsa her gün cilt temizliğinizi yapmalısınız. Cildinizde gün boyu salgılanan sebum, hava kirliliği, güneş kremi ve temas cildinizin kirlenmesine neden olur. Bu yüzden her gün sabah ve akşam olmak üzere cildinizi uygun bir temizleyiciyle temizlemelisiniz.

HER CİLDİN NEME İHTİYACI VAR!

Cildiniz yağlı olduğu için nemlendiriciye ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tüm cilt tiplerinin neme ihtiyacı vardır yalnızca cilt tipine göre kullanılacak olan nemlendiriciler farklılık gösterir. Kuru ve kuruya dönük karma cilde sahipseniz yağ bazlı kremleri rahatlıkla kullanabilirsiniz ancak su bazlı kremler size asla yeterli gelmez. Yağlı ve yağlıya dönük karma ciltler için ise su bazlı nemlendiriciler yeterli olacaktır. Maske yaptıktan ya da cildinizi temizledikten sonra nemlendirici kreminizi kullanmayı unutmayın.

KOZMETİK SEÇİMİNE DİKKAT!

Bakımlı görünmekle çirkin ve aşırı görünmek arasında ince bir çizgi vardır. Maalesef bu çizginin kaybeden tarafı her zaman makyajı abartanlar oluyor. Cilt kusurlarınızı gizlemeyin, bu kusurları çözün! Kusurları gizlemek için yüzünüzü fondöten ve kapatıcılara boğduğunuzda problemleri daha da çok tetiklediğinizi fark edebilirsiniz. Makyajı mümkün olduğunca minimumda tutarak yatırımlarınızı makyaj ürünleri yerine cildinize yapın.

Ayrıca, kalitesinden emin olmadığınız kozmetik ürünlerden kaçınmalısınız. Bu ürünler cildinizin nefes almasını engelleyerek komedon, akne gibi problemler oluşturabilir ya da cilt bozukluklarına neden olabilir. Az ve öz makyaj malzemelerinizi güvenilir ve temiz içerikli seçenekler arasından seçmelisiniz. Ürün içeriğini anlamak için makyaj malzemelerinde tehlike arz eden içeriklere dair araştırmalar yapabilirsiniz.

HER GÜN GÜNEŞ KREMİ!

Kırışıklıkların düşmanını bilen var mı? Evet, kırışıklıklardan nefret ettiğiniz için sizi de düşman sayabiliriz fakat asıl düşman güneş kremleridir. Düzenli güneş kremi kullananların cildi çok daha geç kırışacak. Bizden söylemesi!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal