Dolgu ve Botoks Uygulamalarında Bunlara Dikkat

Günümüzde dolgu ve botoks sık sık birbirine karıştırılıyor. Ancak uygulama ve teknik açıdan birbirine benzese de kullanılan ürünlerin içeriği ve uygulanan bölgeler farklılık gösteriyor. Dolgu ve botoks hakkında merak edilenlere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

21.09.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-11:01) Dolgu ve Botoks Uygulamalarında Bunlara Dikkat

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Elif Dinçer, ‘Botoks Clostridium Botulinum’ adı verilen protein yapıya sahip bir ilaç iken dolgu vücutta da bulunan Hyaluronik asit ile eşdeğer jel yapıda bir ilaç olduğunu belirterek, dolgu ya da botoks içeriğindeki materyallerin insan sağlığı açısından zararlı olmadığını, aksine vücutta eksilen materyallerin yerine konması ile faydalı olabileceğine değindi.

İNCE ÇİZGİLERDE BOTOKS DERİN KIRIŞIKLIKLARDA DOLGU

Dolgu ve botoksun farklı kullanım alanları olduğunu belirten Dinçer, ‘Botoksu, daha çok ince çizgileri yok etmek için kullanıyoruz, dolguyu ise oturmuş derin kırışıklıklarda orta ve alt yüz bölgesinde daha çok kullanmaktayız. Örnek verecek olursak; botoksu kaş çatma çizgisi, alında oluşan çizgiler, kaz ayağı çizgilerinde kullanırken dolguyu; orta yüz bölgesinde, dudakta, ameliyatsız burun şekillendirmede, yanak bölgesinde, çene ovalinin belirginleştirilmesinde kullanıyoruz. Hareketle ortaya çıkan kırışıklarda botoks istirahat halindeyken de görülen statik kırışıklıklar için ise dolgu kullanıyoruz’ dedi.

ERKEKLERDE UYGULANMA ŞEKLİ

Botoks etkisinin 4-6 ay iken dolgunun etkisinin 1,5-2 yıla kadar devam ettiğini belirten Dinçer, 20’li yaşların başında da botoksa gereksinim duyulabildiğini, bunun yaş ile değil mimik kullanımı ve yüz kaslarının kullanımıyla ilgili olduğunu söyledi. Op. Dr. Dinçer, 40’lı yaşlarda en fazla dolgu tercih edilebildiğinde sözlerine ekledi. Dinçer bu tür uygulamaların sadece yüz bölgesine değil, boyun ve dekolte bölgesine de yapıldığını belirterek, ‘Yapılan bazı çalışmalar da dolgu uygulanan bölgedeki kemik rezorpsiyonunun azaldığını destekler niteliktedir’ ifadelerini kullandı.

İNCE KIRIŞIKLIKLAR ZAMANLA DERİNLEŞİYOR

Dolgu ve botoks hiç yaptırılmadığında ince bir kırışıklığın zamanla oturmuş ve derin statik kırışıklığa dönüşeceğini belirten Dr. Dinçer, ‘Biz botoks ile bu derin kırışıklığın oluşmasını geciktiriyoruz. Dolgu materyali ise aslında bizim vücudumuzda azalan materyali yerine koymaya yöneliktir. Örneğin yüzümüzde azalan yağ pedlerini dolgu ile destekleyerek, boşalan yerleri dolduruyoruz. Yapılan çalışmalarda da dolgu yapılan bölgelerdeki kemik erimelerinin azaldığı ortaya konmuş’ dedi.

‘DOĞRU YAPILMAZSA DOKU KAYBINA NEDEN OLUR’

Doğru ve steril koşullarda, işin uzmanı tarafından yapılan dolgu ve botoks işlemlerinin zararı değil, vücuda yararı olabileceğini vurgulayan KBB uzmanı Op. Dr. Elif Dinçer, ‘Ancak yüz anatomisine hakim olmayan, hekim olmayan kişilerce yapılan yüz estetik uygulamaları sonucunda ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle; steril koşulların sağlanması ve doğru ürün kullanılması çok önemli’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal