Botoks ve Dolgu Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Botoks ve dolgu en çok tercih edilen estetik müdahalelerdendir. Genelde daha güzel görünmek için yapılan bu estetik müdahalelerin sağlık açısından alanında uzman doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir. Peki, botoks ve dolgu hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? İşte detaylar…

23.06.2020-08:30 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-08:25) Botoks ve Dolgu Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

DOLGU NEDİR, NASIL UYGULANIR?

Dolgu vücutta rahatsız olan bölgeye enjekte edilen bir maddeyle o bölgedeki bozukluğun giderilmesi işlemidir. Özellikle kırışıklıklar, izler için kullanılmaktadır. Kaş arası, burun, dudaklar, çene gibi yüzdeki birçok bölgeye uygulanabilir. Bilinenin aksine yüz dışında da uygulama alanları vardır fakat genellikle yüz bölgesine uygulanan dolgular tercih edilmektedir. Genelde çok zorlu olmayan bir operasyondur. Kısa sürede yapılarak, estetik bir görünüme kavuşulabilir.

BOTOKS NEDİR, NASIL UYGULANIR?

Botoks yüzde mimiklerden ya da yaşlanmadan dolayı oluşan kırışıklıkları gidermek amaçlı kullanılan bir estetik müdahaledir. Yüzdeki kasların gerilmesine, kırışıkların azalması ve estetik bir görünüme kavuşulmasına yardımcı olur. Botulinum toksini adı verilen maddenin iğne yardımıyla yüze enjekte edilmesiyle uygulanır. Yüz dışında da kullanım alanları olmakla beraber genellikle yüz için tercih edilmektedir.

BOTOKS VE DOLGU HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

  • “Botoks ve dolgu aynı şeydir.” Botoks ve dolgu aynı şey değildir. Dolgu yüzdeki boşlukların doldurulmasına yardımcı olurken, botoks yüzde oluşan kırışıklıkların giderilmesi için kullanılır.
  • “Botoks ve dolgu doğal görünümde kazandırmaz.” Botoks ve dolgu deneyimsiz kişilerin elinde, yanlış malzemeler kullanıldığında ya da yanlış uygulandığında doğal görünümden uzaklaştırabilir fakat doğru uygulandığında böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.
  • “Botoks yüz kaslarını kaybetmeye sebep olur.” Botoks doğru miktarda, uygun bölgelere uygulandığında böyle bir şeye sebebiyet vermez. Yalnızca yüzünüzdeki kırışıklıkları giderir, kaslarınıza zararı olmaz.
  • “Dolgu geri alınamaz.” Kullanan bazı maddelerle beğenilmeyen dolgu operasyonları geri alınabilir, dolgu uygulanan bölge rahatlıkla eski görünümünüze kavuşabilir.
  • “Botoks ve dolgu ömür boyu sürer.” Botoks ve dolgu ömür boyu kalıcı değildir. Botoksun etkisi 4-6 ay dolgunun etkisi de ortalama 1 yıl sürer. Bu süreden sonra etkisi geçer, istenirse tekrar aynı bölgeye uygulanabilir.
  • “ Botoks hemen etkisini gösterir.” Maalesef botoks hemen etkisini göstermez. Botoksun tam anlamıyla etkisini gösterebilmesi için birkaç hafta geçmesi gereklidir.
  • “Botoks, dolgu çok acılıdır.” Botoks ya da dolgu işlemi öncesinde mutlaka lokal anestezi uygulanarak bölge uyuşturulur. Böylece acı veya ağrı hissedilmez. Bu ağır bir operasyon olmadığı için lokal anestezi çoğunlukla yeterlidir. Uzman tarafından 10-15 dakika içerisinde uygulanan hızlı bir operasyondur.
  • “Dolgu tek bir çeşittir.” Her bölgeye uygulanan dolgu farklılık gösterir. Her dolgu malzemesinin her yere uygulanması kesinlikle doğru değildir. Uzmanlar tarafından tıbben onaylı malzemelerin uygulanması gerekmektedir.
  • “Ucuz olsun, fark etmez.” Botoks ve dolgu hakknda doğru bilinen yanlışlardan belki de en önemlisi budur. Eğer dolgu ya da botoks yaptırırken önceliğiniz maddiyatsa bu durumu tekrar gözden geçirmelisiniz. Maalesef uzman olmayan kişiler tarafından bu işlemler uygulandığında çok ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Para harcamamak adına sağlığınızdan olabilir, dönüşü olmayan sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden bu tarz estetik müdahalelere basit işlemler diyerek geçmemek gerekir. Güvenilirliği olan, iyi eğitim almış, uzman bir doktorun ellerine kendinizi bırakmanızda fayda var.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal