Burun Estetiği Hakkında Her Şey

Burun yüzün en önünde olması açısından kişinin aynasıdır. Herhangi bir şekil bozukluğu moral bozucu olduğu gibi, toplum içindeyken kendine güveni azaltan bir etken olabilir.

22.06.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:43) Burun Estetiği Hakkında Her Şey

Günümüz toplumu ve rekabet ortamı görsel güzellikte de bir adım önde olmayı gerekli kılıyor. Bu sebeple burun estetiği tüm dünyada en çok rağbet gören ve en çok yapılan estetik türüdür. Ancak bu yine de bir ameliyattır ve riskleri vardır, operasyona karar vermeden önce burun estetiği hakkında her şey bilinmelidir.

Burun Estetiği Operasyonu Kişiye Özeldir

Herkese aynı burun yapılması söz konusu değildir. Burun estetiği sırasında nefes alma sorununa sebep olacak herhangi bir problem varsa düzeltilir. Bu sayede hem şekil düzeltilirken hem de sağlık sorunu ortadan kaldırılır.

Doktor Seçimi ve Muayene

Operasyon öncesi doktor seçimi çok önemli olup, konunun uzmanı olması önemlidir. Doktorun geçmişte yaptığı operasyon örneklerini incelemek ve uygun bir seçim mi olduğunu tespit etmek gerekir. Doktor muayenesi sırasında 6 açıdan çekilmiş burun profil resimleri alınarak bilgisayar simülasyon programına aktarılarak, estetik sonrası oluşacak nihai şekil hastaya gösterilir. Olası değişik seçenekler de gösterilerek hastanın seçmesi sağlanabilir. Doktorun hastanın hangi sebeplerle ameliyat olmak istediği konusunda emin  olması olası hayal kırıklıklarını baştan önlemek için gereklidir.

Kimler Elverişli

Burun estetiği için en uygun burunlar ince derili, ince burun ucu, ince kıkırdağı olan burunlardır. Kalın burun, kalın burun derisi ve kıkırdağı olası sonuçların tahmini zorlaştırdığı için dezavantajlı gruplardır.

Ameliyat Öncesi Yapılacaklar

Ameliyattan 1 ay öncesinde vitaminler, aspirin vb kan sulandırıcılar bırakılır; ameliyat sonrası enfeksiyon riskini arttırması sebebiyle 2 gün öncesinde sigara ve alkol bırakılmalıdır.

Ameliyat, Ameliyat Türleri ve Sonrası

Burun estetiği hakkında her şey bilinse bile operasyonu yaşamak içerdiği riskler ve sonuçları açısından operasyonu yaşayacak kişi için hem stresli hem de heyecan verici olmaktadır.

Her ameliyatta olduğu gibi burun estetiğinde de kanama, anesteziye bağlı sorunlar gibi riskler mevcuttur. Ameliyatı takip eden birkaç gün boyunca baş dönmesi, bulanık görme, tam anlamıyla hayata adapte olamama gibi sorunlar yaşamak normaldir.

Burun estetiği açık veya kapalı ameliyat şeklinde olabilir. Her ikisinin de farklı avantaj ve dezavantajları vardır.

Kapalı ameliyat yapacak doktorun bu konuda uzman olması ve burun anatomisine çok iyi hakim olması gerekir. 

Kapalı ameliyat burun derisini delmeden burun deliğinden yapılır; daha çok burun ucu operasyonları için kullanılır. Daha hızlı iyileşme süreci olur. Daha az asimetrik sorun yaşanmasını sağlar. Ancak daha zor bir operasyondur.

Açık ameliyat burun şeklinin, kıkırdağının ve burun içindeki deviasyon ve nefes almaya sebep olan sorunların daha net görülebilmesi, daha kolay düzeltilmesi için avantajlıdır ve daha çok tercih edilir. İkinci ameliyat ile düzeltme imkanı vardır.

Burun estetiğinin erken yapılması ve kişinin bu ameliyatın yararlarından maksimum fayda sağlaması için önemlidir. Operasyon kemik gelişimi tamamlandığında yapılır, herhangi bir kemik büyüme sorunu olup olmadığı önceden tespit edilir. Bu operasyon için minimum yaş kemik gelişiminin tamamlandığı 18’dir.

Hasta operasyondan 1 gün sonra taburcu edilir. Tamponlar bir-iki gün içinde çıkarılır, burun alçısı ise 2 hafta içinde çıkarılır. Göz altı morlukları 2 hafta içinde geçer. Doktor duruma göre bir süre daha gece takılmaya devam edilmesini isteyebilir.

Burunun tamamen iyileşmesi, ödem ve şişliklerin inip ve son şeklin nasıl olduğunun görülmesi 6-12 ay arasında değişir. Bu süre sonunda tekrar operasyon gerekli olup olmadığına karar verilir.

Burun estetiği hakkında her şey günümüz teknolojileri dahilinde kısaca bu yazıda belirtilmiştir. Teknoloji’nin gelişimi ile olası sıkıntılar en aza indirilerek, çok daha kolay ve risksiz güzelleşmenin mümkün olacağı açıktır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal