16.09.2020-10:52 (Son Güncelleme:26.04.2024-12:41)


1

Ülkemizde ‘vajina estetiği’ olarak bilinen estetik alanı gün geçtikçe teknikleri ve kapsam alanını geliştirmeye devam ediyor. Son günlerde farklı bir gelişme ile daha karşılaştık. Özellikle ABD’de labioplasti ameliyatı (İç dudak estetiği) olan hastaların en sık talepleri arasında ‘Barbie vagina’, ‘Barbie doll vagina’ veya ‘Barbie look vagina’ isimleri ile anılan ‘Barbie bebek görünümlü vajina’ yer alıyor. Son geliştirmeler ile estetik literatürüne giren 'Barbie Vajina' nedir?



2

Genital bölge estetiği ile ilgili ameliyatlar jinekolog hekimler ve estetik operasyon grubunda yer aldığı için de plastik cerrahlar tarafından uygulanmaktadır.



3

Genital bölgenin iç ve dış kısmında yer alan dudaklara yapılan tüm estetik ameliyatlar hastaların birinci tercihi. Özellikle iç dudakların kısaltılması, küçültülmesi ve estetik olarak daha güzel bir görünüm kazanması amacıyla ameliyatlar gerçekleştiriliyor.



4

Özellikle ABD’de genital estetik düşünen hastaların en büyük talepleri arasında iç dudakların neredeyse tamamının alınması geliyor. Genital bölgedeki bu estetik görünüm ABD’de ‘barbie doll vagina’, ‘barbie look vagina’ veya ‘barbie vagina’ gibi değişik isimlerle anılıyor.



5

‘Barbie bebek vajinası’ doğru teknik ve uygun ekipmanlarla yapıldığında olumsuz bir yan etki oluşturmuyor. Ameliyatı gerçekleştiren uzmanların izlenimlerine göre iç dudakların tamamına yakın alınması kadınların kendilerini çok daha rahat hissetmelerine neden oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR