Cilt Lekelerine Patates Maskesiyle Son Verebilirsiniz!

Lezzetine doyamadığımız, fırından kızartmaya her çeşidini ayrı sevdiğimiz patatesin cilde olan faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Peki, patates cilt bakımında nasıl kullanılır? Patatesin cilde faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

11.06.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-16:40) Cilt Lekelerine Patates Maskesiyle Son Verebilirsiniz!

Mutfağımızın demirbaşı olan patatesin cilde faydalı olduğunu biliyor muydunuz? 7'den 70'e herkesin severek tükettiği patates, cilt bakımında da kullanılarak lekelerin gidermesinden gözaltı morluklarına kadar birçok konuda fayda sağlamaktadır. Sizin için patatesin cilde olan faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

KIRIŞIKLIKLARIN TEDAVİ EDİLMESİNİ SAĞLIYOR

Patates, içeriğinde bulunan bol miktarda A,C, K , B6 ve E vitaminleri sayesinde cilt bakımı için oldukça önemli bir besindir. Ciltteki kırışıklıkları giderilmesine yardımcı olan patates aynı zamanda kadınların kabusu olan selülitlerin de yok olmasına yardımcı olur.

SİVİLCE VE AKNELERİ YOK EDİYOR

Aynı zamanda sivilce ve aknelerin tedavi edilmesine yardımcı olan patates, doğal bir beyazlatıcı etkiye sahiptir. Bu nedenle çiğ patatesi kararmış halkaların özellikle de doğum sonrasında oluşan lekelenmelerin giderilmesi için kullanabilirsiniz.

GÖZ ALTI MORLUKLARINI TEDAVİ EDİYOR

Bunun yanı sıra gözaltı morluklarının tedavisinde de kullanılan patates düzenli olarak uygulandığında koyu halkaların yok edilmesini sağlıyor. Yapmanız gereken tek şey, patatesin suyunu çıkararak pamuğa dökmek ve ardından gözlerinizin etrafındaki koyu halkaların olduğu bölgeye sürmek. Bu işlemi her gece düzenli olarak uyguladığınızda göz altı morluklarınıza veda edeceksiniz.  

CİLT LEKELERİNİ YOK EDEN PATATES MASKESİ:

2 adet orta boy patatesi yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Ardından rendelenen patatesleri soğuması için buzdolabında bekletin. Cildinizi temizledikten sonra leke olan bölgelere rendelediğiniz patatesleri yerleştirin. Hepsi bu kadar!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal