5 Maddede Etkili Cilt Bakımı

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak her kadının hayalidir. Bol su içmek, güneş kremi kullanmak, cildi nemlendirmek gibi bakım önerilerinin yanı sıra cildinize kusursuz bir görüntü kazandırmak için yapmanız gereken etkili 5 maddeyi bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

18.03.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-12:39) 5 Maddede Etkili Cilt Bakımı

Cilt sağlığınız için gerekli özeni gösterip yapılması gerekenleri yapıyor ancak buna rağmen istediğiniz cilt görünümüne sahip olamıyor musunuz? Sizin için 5 maddede etkili cilt bakım önerilerini paylaştık. İşte 5 maddede etkili cilt bakımı…

TONİK KULLANIMI

Yüzünüzü temizleyici BİR jel ile yıkadıktan sonra mutlaka bir tonik ile cildinizi temizleyin. Uygulayacağınız bu çift katmanlı temizlik rutini, cildinizdeki tüm ölü deri, yağ ve mikropların temizlemesini sağlayacaktır. Tonik, yoğun bir günün ardından cildinizdeki makyaj ve kirden son kalanları temizler ve gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.

SABAH BAKIMINA ÖNCELİK VERİN

Sabah uyandığınız zaman cildinizi güne hazırlamak, cildinize yapabileceğiniz en büyük iyilik olacaktır. Cildinizin gün boyunca maruz kalacağı dış etkenlerden korumak için sabah bakımına öncelik verin.

CİLDİNİZİ FIRÇALAYIN

Cildinizi fırçalamak; ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesine ve kan dolaşımını hızlandırarak daha yumuşak ve dolgun bir cilde kavuşmanızı sağlar. Kullanacağınız fırçanın yumuşak olmasına ve fırçalarken dairesel hareketler ile uygulamaya dikkat etmelisiniz.

STRESTEN UZAK DURUN

Stres hem bedeniniz hem de cildiniz için olumsuz bir durumdur.  Stres ve anksiyete vücutta kortisol hormonunun salgılanmasına neden olarak, kolajen dokunun hızla azalmasına ve bu nedenle cildin esnekliğini kaybetmesine sebep olur. Hormon yapısının bozulması, cildinizde akne oluşmasına neden olur. Bu yüzden stressiz bir hayat sürmek cilt güzelliği için oldukça önemlidir.

ÜRÜN İÇERİKLERİNE DİKKAT EDİN

Cildinizin ihtiyaç duyduğu bakımı öğrenin ve cilt bakım ürünleri satın alırken bu doğrultuda ürünler alın. Akne sorunu yaşıyorsanız salisilik asit içeren ürünler, daha pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız da C vitamini içeren ürünleri tercih edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal