Isırganın Cilde Faydaları Nelerdir? Isırgan Otu ve Cilt Bakımı

Isırgan otunun genel faydalarından ve kullanım şekillerinden daha önce bahsetmiştik. Bu yazımızda ise cilt bakımı için ısırgan otunun faydalarından bahsedeceğiz. Isırgan otunun cilde faydaları ve kullanımı hakkında bilgiler:

03.04.2020-23:04 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-23:04) Isırganın Cilde Faydaları Nelerdir? Isırgan Otu ve Cilt Bakımı

Isırganın Cilde Faydaları: İltihaplı Yara ve Egzema Tedavisi

Isırganın cilde faydalarından bahsederken, ilk olarak, iltihaplı yaraları ve egzemayı iyileştirmesinden söz etmemiz gerekecektir.

Isırganın cilde faydalarından bu anlamda yararlanmak için, bitkinin toprak üstü kısımlarının, inek sütü ve arpa unu ile karıştırılıp, problemli bölgeye, hazırlanan lapanın uygulanması gerekmektedir.

Isırganın cilde faydaları arasında yer alan egzema tedavisinden faydalanmak adına, ısırganın kurutulmuş olan kısımlarının dövülüp toz haline getirilerek, problemli bölgeye uygulanması da denenebilecek diğer yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çıban Tedavisi İçin Isırgan Otu

Isırganın cilde faydaları arasında yer alan bir diğer etkisi de çıban iltihabını hafifletici özelliğidir. Bundan faydalanmak için, ısırganın toprak üzerinde kalan kısmının nohut ve ebegümeci ile birlikte dövülmesi ve sonrasında da çıban olan bölgeye, elde edilen karışımın sarılması gerekmektedir.

Cilt Lekeleri İçin Isırgan Otu

Isırganın cilde faydaları arasında, cilt lekelerinin giderilmesinden de söz etmek gerekmektedir. Cilt lekelerini gidermek için, ısırganın suyunun, pamuk yardımı ile, lekeli bölgeye uygulanması önerilmektedir.

Sedef Tedavisi İçin Isırgan

Isırganın cilde faydaları arasında yer alan, sedef hastalığı tedavisi için yapılması gereken, bitkinin toprağın üstünde kalan kısımlarını kaynatıp, elde edilen suyun da içilmesidir.

Isırgan Çayı

Saç dökülmesi, elde ve ayakta, parmak aralarında oluşan mantarın tedavisinde de ısırganın tamamından çay yapılması hem dahilen; hem de haricen kullanılması önerilmektedir.

Soğuk ve Güneş Alerjisi

Isırganın cilde faydaları arasında, soğuk alerjisi ve güneş alerjisinin tedavisinden de söz etmek gerekmektedir. Bunun için, ısırgan bitkisinin toprak üstü kısımlarının, su, yağ ve soğan ile birlikte pişirilerek yenilmesi önerilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal