Boyadan Yanan Saçlara Ne Yapılır

Saç boyama süreçleri estetik sonuçlara ulaşabileceği gibi saçın güçsüz ve sağlıksız görünmesine de neden olabilir. Örneğin saç fazla işleme maruz kalınca yanabilir. Peki, boyadan yanan saçlar için bir çözüm var mıdır? Boyadan yanan saçlara ne yapılır? Boyadan yanan saçları sağlıklı göstermenin yolları nelerdir?

23.06.2020-08:35 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-08:30) Boyadan Yanan Saçlara Ne Yapılır

Saç açıcıları ve boyaları saçın rengini değiştirmek için yüksek miktarda kimyasal içeriklerle oluşturmuştur. Bu ürünler saçınızın rengini değiştirdiği gibi yapısında da birtakım bozulmalara sebep olur.

Bunlar genel olarak saçın çok fazla açılma ve boyama işlemine maruz kalması sonucu ortaya çıkan saç yanması problemleridir. İşte boyadan yanan saça yapılabilecekler…

BOYADAN YANAN SAÇLAR NASIL YIKANMALIDIR?

Boyadan yanan saçlar normal saçlara göre daha az sıklıkta yıkanmalıdır.

Saçlar boyama sürecinde hassaslaşır ve sertleşir. Sık sık saç yıkama alışkanlıkları bu süreçte saçların saç derisi kaynaklı doğal yağlara ihtiyacı vardır. Sürekli saç yıkamak bu yağların giderilmesine neden olarak boyadan yanan saçların ihtiyaç duyduğu beslenmeyi engellemektedir.

Boyadan yanan saçların sıcak suyla yıkanması da saçları yıpratmaktadır. Bu nedenle boyadan yanan saçlar yıkanırken ılık ya da soğuk su kullanılması gerekmektedir.

Saçların yıkanma şekli de boyadan yanan saçlar için önemli bir konudur. Saçlarınızı yıkarken aşındırıcı ve sert hareketlerden kaçınarak saç köklerinize nazikçe masaj uygulayın.

Saç uçları şampuana fazla ihtiyaç duymaz. Bu nedenle saçlarınızı yıkarken saç köklerinizi temizlemeye odaklanmanız boyadan yanan saç uçlarınızı rahatlatacaktır.

Piyasa ürünleri arasında boyalı saçlar için geliştirilmiş şampuanları tercih etmek hem saç boyanızı koruyacak hem de boyadan yıpranan saçlarınızın sağlıklı görünümüne tekrar kavuşmasına yardımcı olacaktır.

BOYADAN YANAN SAÇLARIN BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Saç derinizin ürettiği doğal yağlar boyadan yanan saçlar için yeterli olmayabilir. Bu nedenle haftada birkaç defa saçlarınıza ekstra bakım tedavileri uygulamalısınız.

Bu bakımları yaparken piyasa ürünlerini inceleyerek saçınızın ihtiyaç duyduğu ek bakım maddelerini temin edebileceğiniz gibi boyadan yanan saçlarınıza uygulamak için doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağı, süt, bal, hindistancevizi sütü ve yağı, avokado yağı gibi doğal maddeler boyadan yıpranan saçlarınız için alternatif bir yenilenme kaynağı oluşturur.

BOYADAN YANAN SAÇLAR NASIL KURUTULMALIDIR?

Boyadan yanan saçlara ne yapılır sorusunun cevaplarından bir tanesi saçların kururken yıpranmasını önlemek olacaktır. Saç kurutma makineleri saçı yüksek ısı aracılığıyla kurutur. Bu da boyadan yanan saçların daha çok ısınarak yıpranmasına, daha kabarık ve ele avuca gelmez bir görüntüye bürünmesine neden olur.

Boyadan yanan saçlarınıza elinizden geldiğince nazik davranmalısınız. Bu yüzden onları kurutmakta acele etmeyin. Saçlarınızı yıkadıktan sonra eski bir tişört yardımıyla fazla suyunu alıp kendi kendilerine kurumaya bırakabilirsiniz.

BOYADAN YANAN SAÇLAR NASIL ŞEKİLLENDİRİLMELİDİR?

Boyadan yanan saçlara ne yapılır? Boyadan yanan saçların şekillendirilmesi nasıl yapılmalıdır?

Boyalı saçlar, özellikle açık renk tercih edilenler, genellikle daha fazla şekillendirmeye ihtiyaç duymaktadır.

 Ancak saç şekillendirmede yaygın olarak kullanılan şekillendiriciler boyadan yanan saçlar için ekstrem sıcaklık tehlikesi oluşturmaktadır. Bu nedenle boyadan yanan saçlar yüksek ısı aracılığıyla şekillendirilmek yerine mümkün olduğunca doğal yollardan şekillendirilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal