Boşanma Sonrası Bunu Yapmayın! Yoksa Çocuklarınız...

Boşanan çiftlerin bilinçsiz davranışları sonucu çocuklar en büyük yararları alıyorlar. Bu duruma maruz kalan çoğu çocuk şiddete meyil, öz güven eksikliği, içe kapanıklık, sevgisizlik, hırçınlık gibi belirtiler görülür.

13.12.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 13.12.2019-12:20)

Bu duruma maruz kalan çoğu çocuk şiddete meyil, öz güven eksikliği, içe kapanıklık, sevgisizlik,  hırçınlık gibi belirtiler görülür. Boşanan çiftlerin bilinçsiz davranışları sonucu çocuklar en büyük yararları alıyorlar. 

BOŞANAN ÇİFTLER BUNU YAPMAMALI

Çiftler sık sık çocukların iyiliği için bir arada kaldıklarını söylerler ancak, çocuklar kronik çatışmaya, ebeveynler arasında kavgaya maruz kaldıklarında, duygusal olarak ya da gerçekten kendilerini "evde" hissetmezler. Bu şartlar altında, her iki ebeveynin de çocukları için duygusal olarak erişilebilir olduğunu varsayarsak, boşanma (ideal olmasa da) çocuğun refahı için en faydalı yol olabilir.

Ebeveynliğin temel amacı, çocuğunuzun bağımsız, kendinden emin ve hayata hazır bir kişi olması için bir temel oluşturmaktır. Boşanma asla seçilen plan değildir. Boşanma, çocukların refahı açısından genellikle olumsuz olarak yorumlanır. Ancak boşanma, karşılıklı şefkat, merhamet, saygı ve sabırla ele alınırsa, çocuğunuzda olumsuz bir etki bırakmayabilir. Hatta çocuğunuzun problem çözme, dikkatli olma ve bakış açısı becerileri gibi yaşamdaki sıkıntıların üstesinden gelme yeteneklerini güçlendirebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal