Sosyal Medya Detoksu Ne İşe Yarar?

Dijital dünyada geçirdiğiniz zamanı ara ara durdurmakla kendi sağlığınız için güzel bir adım atmış olursunuz. Sosyal medyaya vereceğiniz küçük aralar ile beyninizi ve vücudunuzu dinlendirin.

13.12.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 13.12.2019-11:59)

Sosyal medyaya vereceğiniz küçük aralar ile beyninizi ve vücudunuzu dinlendirin. Dijital dünyada geçirdiğiniz zamanı ara ara durdurmakla kendi sağlığınız için güzel bir adım atmış olursunuz. 

SOSYAL MEDYA DETOKSU NE İŞE YARAR?

Karşılaştırmalara yer açar: Sosyal medyada ne kadar zaman harcarsanız, insanların hayatlarını gittikçe daha fazla görür, hayatınızı onlarınkiyle karşılaştırır ve kendinizi mutsuz hissetmeye başlarsınız. Bu, güvensizliğe ve düşük öz saygıya yol açar.

Kimliğinizi ortaya çıkarır: Sosyal medyada çok fazla zaman geçiren birinin, başkalarının daha fazla beğenmek için yaptıklarını yapması muhtemeldir. Bu, sizi kendi beğenilerinize kör eder ve başkalarının beğendiği şeyleri sevmeye meyilli olursunuz.

Sosyal medyadan onay almak istiyorsunuz: Öz güven eksikliği, yaptığınız yayınlarda beğenilerinizi ve yorumlarınızı beklemenizi sağlar. İnsanlar dikkat ve takdir için can atıyor olsa da, aynısını gerçek dünyadan almak daha iyi olur. Bunun nedeni, herhangi bir olumsuz yorum veya beğenilmenin size zarar verebilmesi ve ruh halinizi günler, haftalar, hatta aylar boyunca mahvedebilmesidir.

Bilgi yüklemesi: Sosyal medya size ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla bilgi sağlar ve bu yarardan çok zarar verir. Bilginin aşırı yüklenmesi yanlış bilgilere, olumsuzluğa ve gereksiz strese yol açar.

Gerçek zamanlı olarak insanlarla olan bağlantınızı kaybedersiniz: Bir kişinin çevrimiçi kişiliğinin bir kişinin çevrimdışı kişiliğinden tamamen farklı olduğunu ne sıklıkla gördünüz? İnsanlar, gerçek hayatta değil, duygularını bir ekranın önünde ifade etmeyi gerçekten daha kolay buluyorlar. İnsanlarla yüz yüze etkileşimde zorluk çekiyorsanız, sosyal medya detoksu yapmanın zamanı gelmiştir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal