Beyaz Mutfak Dekorasyonu

Beyaz temizliğin ve şıklığın sembolü olması ile günümüzde evlerin iç dekorasyonu için en popüler seçenek haline gelmiştir. Beyaz mutfak dekorasyonu konsepti kullanılarak mutfak için çok değişik dekor seçenekleri oluşturmak mümkündür.

15.06.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:24) Beyaz Mutfak Dekorasyonu

Büyük bir mutfak alanı varsa beyaz mutfak dolaplarıyla beraber duvarlarda beyaza uyumlu tonlar kullanılarak derinlik oluşturmak mümkündür. Yüksek duvarlar için uzun bacalı davlumbazlar kullanmak suretiyle mutfağın büyüklüğü vurgulanabilir.

Açık Raflardan Oluşan Mutfak Dolabı

Mutfak evde en çok vakit geçirilen yer olmasından dolayı ferahlık ve kullanım kolaylığı mutfak dekorasyonunda en önemli etkenlerdir. Ancak mutfak alanı küçükse kullanım kolaylığı sağlamak için depolama alanını beyaz ahşap raflara taşımak iyi bir fikirdir. Beyaz raflar, diğer mutfak aletlerini öne çıkarır. Bu durumda bakır renkli küçük ev aletleri ile harman oluşturmak güzel bir görünüm oluşturabilir.

Karışık Materyal Kullanımı

Modern ve sade bir tarz elde etmek isteniyorsa basit bir tasarım kullanmak lazımdır. Bu tarzın modası hiçbir zaman geçmeyecektir. Beyaz raflara kontrast renkte ara duvarlar kullanıldığında mutfağa büyük pencereler açılmalıdır ve böylece mutfağın büyük görünmesi sağlanmalıdır.
Beyaz Mutfak Dolapları ve Koyu Yer Zemini
Tamamen beyaz bir mutfak, göz yorucu olabilir. Bu durumda koyu renkli ahşap yer zemini, mutfaktaki beyaz temayla net bir kontrast sağlar. Koyu renkli ahşaba eşlik etmek için benzer aksanlı sandalyeler veya tabureler seçilebilir.

Desenli Fayans Kullanımı

Eski evler yenilenirken ambiyansı bozmadan modernleşmenin yolu yine beyazdan geçmektedir. Ancak her hattı düz beyaz yapmak beyazı sıkıcı hale getireceğinden dolayı, mutfak tezgahı ile dolapların arasında desenli fayans kullanmak beyazın saflığını korurken dekora hareket katmış olur.

Rahat Açık Mutfak

Geniş mutfak kullanımı olan mutfaklarda kullanılabilecek bu tarz mutfaklar yemek yeme alanını doğrudan oturma odasına bağlamalıdır. Tamamen beyaz mutfak dolaplarının kullanıldığı bu mutfaklarda tavandan sarkan siyah endüstriyel tarzdaki aydınlatmalar çağdaş görüntü verecektir.

Modern Beyaz Mutfak

Detayları saklayan tamamen düz beyaz dolaplardan oluşan bu mutfak türü karakterini tavandan aşağı doğru sarkan uzunlu kısalı çok sayıda kolye tarzı yuvarlak aydınlatmalar ve duvar sütununa bağlı ahşap krişlerden almaktadır. Masanın mutfak dolaplarına dayalı yerleştirilme şekli olmalı ve ahşap krişlerle uyumlu üst tablası adeta bir kır evi hissi vermelidir.

Tuğla Kullanımlı – Çiftlık Evi Tarzı

Çiftlik tarzı evlere beyaz mutfak dekorasyonu konsepti uygulanırken geleneksel görünümü korumak için tuğlalar hem dolabın üstündeki duvara hem de dolap ile mutfak tezgahı arasına döşenir. Mutfak tezgahı siyah renk tercih edilir. Böylece tuğlalardan gelen doğal kırmızı renk, beyaz dolaplardan gelen sakin ve rahatlatıcı hisleri dengeler.

Mutfak Adası Kullanımlı Beyaz Mutfaklar

Beyaz mutfak dekorasyonu konseptini kullanan büyük alanlı açık mutfaklarda ada kullanımı dinamiklik getirir. Beyaz ada, tavandan sarkan modern aydınlatmalar ile zenginleştirilirken, güzel bir ahşap veya modası hiç geçmeyecek tezat renkli bir granit üst tabla tamamlanmaktadır. Adalara lavabo ve depolama alanları oluşturulabileceği gibi alanın sınırlı olduğu durumlarda ada sadece oturma alanı olarak da kullanılabilir.

Beyaz dolaplı mutfaklardaki adaların gövde rengini siyah renk seçerek değişik bir hareket katmak da oldukça yaygındır. Bununla beraber mutfak üst dolaplarını beyaz yaparken ada ile uyumlu olacak şekilde mutfak zemin dolaplarını da siyah yaparak kombinlemek yine güzel bir kontrast oluşturabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal