Uzun Mutfak Dekorasyonu

Uzun dar bir mutfak nasıl olmalıdır? Doğru mobilya seçimi? Depolama alanları? Zemin döşemesi nasıl olmalı? Tezgah seçimi? Gibi soruları derlediğimiz bu yazımızda size bu soruların cevaplarını vereceğiz, eğer dar bir mutfağınız varsa neler yapmalısınız? İşte cevapları...

13.06.2020-15:17 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:13) Uzun Mutfak Dekorasyonu

Dar Mutfak Nasıl Olmalı?

Öncelikle dekorasyon yaparken araştırdığınız incelediğiniz fotoğraflardan veya karıştırdığınız dergilerden gördüğünüz görseller dikkatinizi çekebilir ve siz de o şekilde yaptırmak isteyebilirsiniz ama bu yanılsamaya düşmemelisiniz. Çünkü o fotoğraflardaki veya dergilerdeki fotoğraflar sergileme amaçlı olduğu için sizin dar uzun mutfağınıza uyacak mı veya gördüğünüz şekilde sizin mutfağınızda duracak mı kestirmek zor. Bu sebeple öncelikle uzun dar mutfak fotoğraflarındaki modellere bir göz atınız.

Bunun dışında eğer uzun dar bir mutfağa sahipseniz yine renk tonları çok önemli bir rol oynamaktadır. Renk tonlarında koyulardan kaçılması olabildiğince açık ve canlı renklerin seçilmesi mutfağınızı geniş göstermeye yardımcı olacaktır. Uzun mutfak dekorasyonu için mutfak dolaplarınızı seçerken çok ağır ebatlı gözüken veya büyük ölçeklerle çalışılmış modülleri elemelisiniz. Bu seçim yine mutfağınızı daraltacaktır. Sizin seçeceğiniz mobilyanın kasa ve kapakları olabildiğince kibar desensiz sade bir tonda ve yapıda olması gerekir. Bu şekilde seçimler yaparsanız mutfağınız daha geniş ve ferah gözükecektir. Bir başa dikkat edilmesi gereken faktör ise;

Depolama Alanları Nasıl Olmalı?

Depolama alanlarınızı oluştururken olması gereken olabildiğinde yukarı genişliği az uzunluğu yüksek dolaplar tercih etmeniz. Ergonometri açısından sizi zorlayacak olsa da bir küçük merdivenle bu işi çözebilirsiniz. Ve daha az kullandığınız şeyleri daha yukarı dizerseniz eğer sık sık yorulmak zorunda kalmazsınız. Yine bu da kurtarıcı bir çözüm olacaktır. Çünkü yaptıracağınız dolabın genişliğini fazla tutarsanız geçiş alanınızı kısıtlayacaktır ve mutfakta işinizi zorlaştıracaktır.

Tezgah Seçimi

Dar mutfaklarda tezgah hep bir problemdir iki kişinin aynı anda yemek hazırlaması zorlukla olur burada devreye pencere pervazları girer. Eski geleneksel evlere baktığınızda pencere pervazlarının oldukça geniş ve iş görür olduğunu görmekteyiz. Uzun mutfak dekorasyonu için mutfak pervazını depolama alanı olarak veya küçük bir masa olarak kullanabilirsiniz. O yüzden imkanınız varsa mutfak pervazlarınızı genişletebilirsiniz.

Zemin Döşemesi Nasıl Olmalı?

Uzun dar mutfak dekorasyonu yaptığınızda zemin kaplamanız çok önemlidir. Alanın genişlik hissini tamamen etkilemektedir. Peki nasıl olmalı?

Mutfağınızda zemin kaplaması seçerken dar ve karanlık olduğu için ışığı yansıtan modellerden yana seçiminizi yaparsanız mutfağınız daha ferah ve aydınlık gözükecektir. Böyle bir seçim yaparsanız ne renk seçerseniz seçin ışığı yansıttığından ortam aydınlık ve ferah olacaktır o yüzden parlak ve ışığı yansıtan zemin kaplamalara göz atınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal