Bebeğinizin Hıçkırığını Nasıl Geçirirsiniz?

Bebeğinizi sık sık hıçkırık tutuyorsa bu ebeveynler için endişe verici olabilir. Çoğu yeni doğan bebekler için hıçkırık zararsızdır ve spesifik bir tedavi istemez. Peki, bebek hıçkırığı nasıl geçirilir? Minik yavrunuzu bu dertten kurtarmak istiyorsanız haberimize göz atın...

22.04.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-17:53) Bebeğinizin Hıçkırığını Nasıl Geçirirsiniz?

Bebeklerin gelişmemiş bir sindirim sistemi vardır ve bunun sonucu olarak da bazı semptomlar ve rahatsızlık hissine karşı daha hassastırlar. Sindirim bozuklukları, genellikle diyaframı aşırı uyardığından hıçkırığa neden olabilir.

BEBEĞİN HIÇKIRIĞI NASIL GEÇER?

-Emzirme zamanları yeni doğan bebeklerde hıçkırıkların ortaya çıkması ile yakından ilgilidir. Bu nedenle, annenin bebeği, sakinken ve çok aç değilken emzirmesi önemlidir. Bu şekilde, bebek daha yavaş yiyecek ve çok fazla hava yutmayacaktır.

-Bebek yemek yediğinde hıçkırık tutarsa, ilk önce pozisyonunu değiştirmek ve ağzından gaz çıkarmasını sağlamak için kucağınıza alıp onu rahatlatmaya çalışmalısınız. En iyisi, emzirmeye geri dönmeden önce hıçkırığın geçmesini beklemektir.

-Bebek çok hızlı yemek yediği vakit, birkaç dakika bekleyip sonra yeniden başlamak en iyisidir. Amaç bebeğinizin yemek yerken hava yutmamasını sağlamaktır.

-Yemeğini bitirdikten sonra, fazla hava olmaması için bebeğinizi dikey pozisyonda tutmalısınız.

-Sıcaklık değişimlerinin de hıçkırığa sebep olabileceğini göz önünde bulundurarak, bebeğinizi sıcak tutmak ve daha az esintili bir ortamda bulunmak önemlidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal