Başarının Sırrı Nedir?

Üniversite giriş sınavına iki gün kaldı. Zamanın az olması öğrencilerin fazla stresli olmasına neden oluyor. Yeni sisteme karşı uzmanlar, öğrencilerin kendilerini kabul ederek olumlu düşünmesini söylüyor.

26.06.2020-16:47 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-14:51) Başarının Sırrı Nedir?

Üniversite sınavına girecek öğrencilerin stresli zamanlar geçirdiği bu dönemlerde kendilerini yeterli düzeyde görmeme gibi düşünceleri olabilir. Bu düşünceler kaygı düzeyini fazlasıyla arttırmaktadır.

KENDİNİZİ OLDUĞU GİBİ KABUL EDİN

Yoğun stres altında olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Eğitim Danışmanı Özge Alyu, 'Dengeli bir kaygı harekete geçmeyi sağlıyor. Keşke demeyi bırakmalısınız. Kendini çalıştığın, hazırlandığın kadarıyla kabul etmelisin. Elimden geleni yaptım diyebilmek bu maratonda seni rahatlatabilir. Pandemi ya da sınava ilişkin olumsuz haberlerden kaçınmalı, olumlu düşüncelere odaklanmalısınız.' açıklamasında bulundu.

Sınavdan önce düzenli uykunun önemli olduğunu da ifade eden Alyu, 'İsterseniz son güne kadar ders tekrarı yapabilirsiniz, deneme çözebilirsiniz, kalemi elinden bırakmayabilirsiniz. Sadece yeni konu öğrenmeye çalışmayın. Uyku düzeniniz önemli. Sınav saatlerinde zihninizin dinç olacağı bir uyku düzenine geçmiş olmalısınız. Bununla birlikte sınavdan önceki gece uyumayabilirsiniz, bunu kaygı unsuru haline getirmemelisiniz. Sınav öncesi başarılar dilemek için arayan aile büyükleri, akraba ve dostlar bazı adaylarda kaygıyı arttırabilir. Gerekirse bu görüşmeleri sınav sonrasına erteleyebilirsiniz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal