Koronavirüs Döneminde Sınav Kaygısının Önüne Nasıl Geçilir?

Liselere Giriş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı. Birçok öğrenci yaşanılan Koronavirüs salgınıyla birlikte sınav stresini çok daha fazla hisseder oldu. Peki bu kaygılarla nasıl baş edebilirsiniz?

18.06.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-16:40) Koronavirüs Döneminde Sınav Kaygısının Önüne Nasıl Geçilir?

20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Lise Giriş Sınavı (LGS) binlerce öğrenci ve aileyi heyecanlandırmaktadır. Yeni normalleşmenin başlamış olduğu dönem ile sınava girecek olan öğrencilerde stres ve kaygı çok fazla yaşanmaya başlandı. Peki bu dönemde sınav kaygısının önüne nasıl geçilebilir?

SINAV KAYGISI YAŞAMAMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Evren Tufan, 'Dünya çapında pek çok insanı etkileyen Koronavirüs ülkemizde de pek çok değişikliğe yol açtı. Bu değişiklikler 2020 Lise Giriş Sınavı'na girecek öğrencileri de etkiledi. Sınav tarihlerinde ve içeriğinde yaşanan değişiklikler, sınavda enfeksiyona karşı önlem alma zorunluluğu, sokağa çıkma yasaklarının akran ilişkileri ve ders dışı etkinlikleri kısıtlaması, derslerin uzaktan ve çevrim içi eğitimle işlenmesi gibi değişiklikler derken sınava girecek öğrencilerin kaygıları iyice artmış durumda. Ancak bazı noktalara dikkat ederek kaygıdan olabildiğince uzaklaşmak mümkün.' ifadesini kullandı.

Sınava girmeden önce kendinizi daha iyi hissetmeniz için ilk olarak uyku düzeninize ve beslenmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Düzenli bir şekilde fiziksel aktivite yaparsanız sınav kaygınızı azaltabilirsiniz. Sınav esnasında zamanınızı daha iyi bir şekilde değerlendirmek için evinizde sınava giriyormuş havasını yaratabilirsiniz. Bu zamanlar içerisinde sosyal medya kullanımını da kısıtlamanız sizin zamanınızı daha iyi bir biçimde değerlendirmenize neden olacaktır. En önemlisi ne istediğinizi unutmamak. Bu salgın dönemindeki etkilerin elbet geçeceğini düşünerek, kendinizi olabildiğince motive etmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal