Vişneli Dondurma Yapımı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcak havalarda tüketilebilecek tatlıların başında dondurma gelir. İçeriğinde kullanılan besinler de oldukça yararlıdır. Peki evde vişneli dondurma yapmaya ne dersiniz. İşte severek yiyeceğiniz vişneli dondurma tarifi...

26.06.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-16:24) Vişneli Dondurma Yapımı

Yaz sıcaklarında dondurma gibi serinletici lezzetlere daha çok tüketiriz. Sadece birkaç malzemeyle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, vişne reçeli tanelerinin de çok yakışacağını düşündüğümüz dondurmayı yaparak kağıt helva ile sunumunu yapabilirsiniz.

MALZEMELER

600 gr vişne

1 kutu krema, 200 ml, buzdolabında bekletilmiş

200 gr pudra şekeri

1/2 limon suyu

75 gr damla çikolata

2 yemek kaşığı vişne reçeli

NASIL YAPILIR?

Vişneleri saplarından ayırıp güzelce yıkayın, süzgece alarak fazla sularından arındırın. Ardından küçük bir tepsiye tek sıra olacak şekilde yerleştirip hafifçe donana kadar dondurucuda bekletin. Donan vişnelerin çekirdeklerini çıkartarak püre haline gelene kadar blenderden geçirin. Daha sonra krema, pudra şekeri ve limon suyunu ilave ederek karışım homojen hale gelene kadar blenderden geçirin. Vişneli karışımı baton kalıba aktarın. Dilerseniz üzerine damla çikolataları da serpebilirsiniz. Üzerini streç film ile kaplayarak derin dondurucuda en az 12 saat beklettikten sonra dondurmanız hazır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal