Avokado Çekirdeğini Cilt Bakımında Kullanabilirsiniz

Avokado yedikten sonra kabuğunu çöpe atanlardansanız bu haberimiz sizin için! Avokadonun sağlığa olan faydasını bilmeyen yoktur. Aynı zamanda avokadonun çekirdeği de hem cildinize hem de sağlığınıza fayda sağlamaktadır. Sizin için avokado çekirdeğinin faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

10.06.2020-18:05 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-18:06) Avokado Çekirdeğini Cilt Bakımında Kullanabilirsiniz

Avokado çekirdekleri, bakteri ve mantarın yok edilmesini sağlayan bir özelliğe sahiptir. Yani zararlı mikroorganizmaları etkisiz hale getirmektedir. Ek olarak, çekirdekler metabolizmayı hızlandırarak vücudu kötü kolesterolden korumaya yardımcı olan saponinler içermektedir. Avokado çekirdeklerini kozmetik ürün olarak da kullanabilirsiniz. Nasıl mı? İşte cevabı...

AVOKADO ÇEKİRDEĞİNİN KULLANIMI

PEELİNG

Avokadonuzun çekirdeğini önceden ısıttığınız fırında yaklaşık bir saat boyunca pişirin. Daha sonra biraz ılımasını bekleyin ve rendeleyin. Rendelediğiniz çekirdeğin üzerine öğütülmüş kahve ve deniz tuzu ekleyin. Ardından bu karışımı cildinize yumuşak hareketlerle uygulayın.

SİVİLCELERİ KURUTMAK İÇİN

Ilık su ve rendelenmiş çekirdekleri karıştırıp üzerine birkaç damla çay ağacı yağı damlatın. Ardından bu karışımı sivilcelerinizin üzerine uygulayın ve 4-6 dakika bekletin.

YÜZ MASKESİ

Toz kili ve rendelenmiş çekirdeği bir kabın içerisine ekleyerek karıştırın, ardından üzerine biraz su ekleyin ve göz bölgesinden kaçınarak cildinize uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendirici bir krem sürün.

SAÇ BAKIMI İÇİN

Parlak saçlara sahip olmak ve kepeklerden kurtulmak için: avokado çekirdeğini çiğ olarak rendeleyin ve Hint yağı ile karıştırıp bir gün bekletin. Daha sonra karışımı kafa derinize sürerek masaj yaparak iyice yedirin. Başınızı bir havlu veya streç filmle sarıp bir saat bekletin ve iyice durulayın. Bu uygulamayı çok yağlı saçlara sahip olan kişiler için önermiyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal