Adet Öncesi Depresifliği Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler

Adet öncesi dönemde içinizden bir şeyler yapmak gelmiyor ve kendinizi epeyce yorgun ve gergin hissediyorsanız, diğer yandan karın ve baş ağrıları da yakanızı bırakmıyor ise işte o zaman adet öncesi sendromu ile mücadele içerisindesiniz demektir. Peki bu dönemde ne yapmalı ne yemelisiniz?

27.04.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:51)

Birçoğumuz, adet öncesi dönemde ruhsal değişiklikleri kendimizde görebiliyoruz. Her ay tekrarlayan değişiklikler ise günlük hayatı zorlu bir sürece sokuyor. Adet öncesi sendromu ile nasıl başa çıkılabilir, tavsiyelerimize göz atın.

SPORU İHMAL ETMEYİN

Tempolu yürüme, yüzmek, bisiklete binmek gibi aktiviteler kalp atışını hızlandıracağı gibi, akciğer fonksiyonlarında da artış görmesini sağlayacaktır. Böylece adet öncesi sendrom yaşamakta olan kadınlardaki yorgunluk ve depresif hisler de azalma olacaktır. Bir hafta içerisinde en az 3-4 gün 30 dakika egzersiz yapılması oldukça idealdir.

KARBONHİDRAT İYİ GELİR

Düzenli uyku adet sendromuna iyi gelir. Bunun için her gün aynı saatte uyumak ve aynı saatte kalkmaya özen göstermelisiniz. Makarna, mercimek, esmer pirinç ve buğday ekmeği gibi tahıllarda yer alan gıdalar içindeki karbonhidratlar adet öncesinde sendromun önüne geçilmesinde iştaha düzen getirecek, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Diğer yandan tuz, şeker ve yağ alımlarını azaltıp, kafein ve alkol içeren içeceklerden de uzak durmalısınız. Kalsiyum açısından zengin olan yoğurt ya da yeşil yapraklı olan sebzeleri sofranızdan eksik etmemelisiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal