Vücut Peelingi Ne Zaman Yapılmalı? Vücut Peelingi Nasıl Yapılır?

Yüzümüzde, cildimizde biriken kirler ve makyaj kalıntıları, eğer düzenli peeling yapmazsak erken yaşlanmamıza ve cildin buruşmasına neden olabilir. Peeling denince aklınıza sadece yüz peelingi geliyorsa vücudunuzu ihmal ediyorsunuz demektir. Peki vücut peelingi nasıl yapılır birlikte bakalım.

27.04.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:44)

Zamanla makyaj kalıntıları, kir ve ter gözeneklerimize birikir. Gözeneklerimizden bu artıkları çıkarmak kolay kolay mümkün değildir. Günlük uyguladığımız yüz temizleyicileri sadece cildin yüzeyini temizler. Peeling ise içindeki tanecikler sayesinde gözenekleri de temizler, sivilce oluşumunun önüne geçer ve siyah noktaları yok eder.   

CİLT PEELİNGİ NASIL YAPILIR?

Hassas bir cilde sahipseniz muhakkak cilt tipine uygun bir peeling kullanmalısınız. İçeriğinde çok büyük taneler olan peelingler belliki sizin için uygun değildir. Büyük taneli peelingler cilt yüzeyini çizebilir, bu nedenle daha minik taneli ve kokusu olmayan peelingleri kulanmalısınız. Peeling denilince hepimizin aklına yüz peeling gelse de aslında vücut için de peelingler vardır. Cildinizin kuru olduğu bölgelerine peeling yaparak ölü deriyi atabilirsiniz.

Vücut Peelingi

Pazar bakımına vücut peelingini de dahil edin! Gözeneklerinizin açılması için muhakkak peeling yapmalısınız. Ölü deriyi atmak, cildi derinlemesine temizlemek için vücut peeling doğru bir çıkış yolu olacaktır.

Bacak Peelingi

Vücudumuzun en çok kuruyan bölgesi bacaklarımızdır. Pul pul görünmeye çok elverişli olan bacaklara bacak peeling ile  bakım yapabilirsiniz. Bacak peelingini mutlaka duştan sonra yapın,  gözenekler daha açık olacaktır.

Önce Islatın

Peelinge başlamadan mutlaka peeling yapılacak bölgeyi su ile ıslatmalısın. Kuru cilde peeling yapmak cildi çizebilir, yıpranmasına sebep olabilir. Cildi önce ıslatarak peelinge hazırlayabilirsiniz. Peeling için en uygun zaman duş sonrasıdır.

Peelingi Parmaklarınıza Alın

Peelingi yüzüne yapacaksan fındık büyüklüğünde kadar ürünü eline al. Elinin ıslaklığı ile peeling de yumuşayacaktır.

Yuvarlak Hareketlerle

Peelingi uygulayacağınız bölgeye dairesel hareketlerle sürmelisiniz. Önce peeling ile ölü deriden arının daha sonra yüzünüzü iyice nemlendirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal