35 Yaşından Sonra Hamile Kalan Kadınların Çocukları Daha Zeki Oluyor

35 yaşının ardından hamile kalan kadınların çocukları sosyolojik sebeplerden dolayı daha zeki ve bilinçli oluyor. Peki, sebepleri nelerdir?

17.08.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 17.08.2019-11:37) 35 Yaşından Sonra Hamile Kalan Kadınların Çocukları Daha Zeki Oluyor

Geç hamilelik tehlikeli olarak adlandırılsa da 35 yaş sonrası hamileliğin bazı avantajları var. Daha zeki ve bilinçli çocuklara gebe oluyor.

DAHA ZEKİ ÇOCUKLAR DAHA GEÇ YAŞTA HAMİLELİKTE OLABİLİYOR

Uluslararası Epidemiyoloji Dergisi'nde kendine yer buban verilere göre çocuğun zekası ve annenin yaşı arasında bir bağlantı buldu. Dergide yer alan makaleye göre 35 yaşının ardından çocuk sahibi olan annelerin ilk çocuklarının bilişsel becerileri, bu yaştan evvel çocuk sahibi olan annelerin çocuklarına nazaran daha iyi hade. Çalışmacılar 35 yaşından sonra olan gebeliklerin genellikle planlı olmasının da bu hale katkı sağladığını belirtiyor.

EKONOMİK OLARAK DAHA FAZLA İMKAN SUNUYOR

35 yaşının ardından anne olan kadınların eğitimlerini bitirmiş, kariyerlerinde bir noktaya ulaşmış ve ekonomik hallerinde de belirli bir aşamada olmasının da bu duruma pozitif bir etkisi olabileceği açıklıyor. Annenin dengeli bir gelirinin olmasının çocuğunu büyütürken maddi kaynak hususunda zorlanmamasını mümkün kılacağını söyleyen ABD'li jinekolog Dr. Nicole Scott, bu durumun çocuğun yetişmesinde büyük bir yeri olduğunu belirtti.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal