Gebelikte Adet Olunur mu?

Hamilelik döneminde gebelerin en çok sorduğu sorulardan biri de adet olup olmayacağıdır. Ancak dikkat edilmelidir. Her kanama adet kanaması değildir.

16.08.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 16.08.2019-10:38) Gebelikte Adet Olunur mu?

Adet kanaması gebelikte mümkün müdür? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Üstelik gebelik döneminde oluşan kanamaların sebebine de bakmak lazımdır.

GEBELİKTE ADET KANAMASI MÜMKÜN MÜ?

Gebelikte adetin mümkün değildir, fakat kanamaların görülmesi oldukça olağandır. İlişki esnasında yumurta döllenmesi yerine geçen adet kanaması büsbütün farklı bir şeydir. Bu sırada meydana gelen kanamaların sebebi ise türlü sebeplerle ilişkili olarak farklılaşabilir. Hamileliğin ilk dönemlerinde görülen implantasyon (yerleşme) kanaması, lekelenme durumunda embriyonun rahme girmesi ile meydana gelir. Anne adayının adet kanaması olarak belirttiği bu durum ise gerçekte farklı sebeplerden kaynaklı meydana gelen kanamalardır.Toplum içerisinde gebelikte adet görme ile ilgili düşüncelerin doğrusu, regl kanamasının gebelikte görülmediğidir. Gebe kalan ya da kalmayan kadınlarda olan her kanamanın adet kanaması olduğu düşünülmemelidir. Gebeliğin başlamasıyla beraber embriyo rahme tutunur ve bu sırada kanama oluşabilir. Bu kanaması ise adet kanaması değil 'üstüne görme' olarak ifade ettiğimiz kanamadan ibarettir.Hem anne hem de bebek için en riskli vakitlerin olduğu ilk üç ayda lekelenme, hafif ya da ağrılı kanamalar görülebilir. Bu kanamaların regl aşamasında görülen kanamalarla bir ilişkisi yoktur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal