İsrail’in Umman Denizi Yalanını Deşifre Ediyoruz

Geçtiğimiz İsrail yönetimi, Umman denizinde İsrail’e ait bir yük gemisine İran tarafından saldırı yapıldığı iddiasında bulunmuştu.

08.03.2021-11:33 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-11:33) İsrail’in Umman Denizi Yalanını Deşifre Ediyoruz

Haber365- ÖZEL HABER


Haber365.com.tr muhabirlerinin bölgede yaptığı araştırmada böyle bir olayın yaşanmadığını ortaya çıkardılar. 26 Şubat tarihinde, İsrail hükümeti, Umman denizinde kendilerine ait bir kuru yük gemisine İran tarafından saldırı yapıldığını açıkladılar. İslam coğrafyasında İsrail çıkarları ile örtüşen bütün faaliyet ve organizasyonların içinde yer alan İran rejimi de kendisi için propaganda katkısı sağlayacak bu olayı ne üstlenerek ne de red etmeyerek İsrail’in bu yalanının yayılmasına katkı sağladı.


Haber365.com.tr muhabirlerinin Umman Denizi’n kıyısı olan ülkelerin deniz iletmeleri ve güvenliğinden sorumlu resmi makamlar nezdinde yaptığı araştırmalara göre İsrailli bir iş adamına ait kuru yük gemisinin ''saldırıya uğradıklarına dair hiçbir S.O.S. talebinde bulunmadığı'' bilgisine ulaşıldı. İsrailli ticari geminin yangın alarmı verdiği ve bunun civardaki ülkelerin deniz güvenliğinden sorumlu ilgili kurumlar tarafından kayıt altına alındığını belirten Umman Deniz ticaret ve güvenliği yönetimi, söz konusu gemiden kendilerine de bir S.O.S. talebi gelmediğini belirttiler. Pakistan ve Hindistan Sahil güvenlik birimleri de ''Söz konusu gemiden ''saldırıya uğradıklarına dair hiçbir S.O.S. talebi almadıklarını'' belirttiler. 


Haber365.com.tr muhabirlerinin bölgeden edindikleri bilgilere göre İsrail gemisine herhangi bir askeri veya terör saldırısı yapılmadığı, yangının gemideki teknik bir kazadan dolayı meydana geldiği öğrenildi. Gemide çıkan yangını yine gemi personeli tarafından kendi imkanları ile söndürülerek kontrol altına alındığını ve rotasına devam etmişti. 


OLAY NASIL OLMUŞTU?


Meydana gelen yangında S. Arabistan'dan Singapur'a giden gemide hafif hasar meydana gelmiş ölen ve yaralanan olmamıştı. Gemideki yangından hemen sonda İsrail resmi radyolarından Kan Radyosu'na konuşan Netanyahu, ''Bu bir İran operasyonu, bu ortada'' diyerek bu ülkeyi hedef göstermişti. Netenyahu’nun bu açıklamasının üzerinden tam iki hafta geçmesine rağmen İsrail tarafı iddia ettikleri olayla ilgili herhangi bir delil sunmadı.


Netenyahu, daha önceki seçim süreçlerinde de kendi lehine çevirmek için benzer asılsız iddialarda bulunmuştu. Netenyahu’yu takip eden gazeteci ve siyaset uzmanları bu iddianın da asılsız olduğunu belirtiyorlar. 


Benyamin Netanyahu daha önce İran’ın Tahran’ın Turkuzabad  semtinde gizli bir nükleer tesis kurduğunu öne sürerek tesisin uydudan çekilmiş fotoğraflarını göstermiş ve İran’ı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’ndan bilgi gizlemekle suçlamıştı. Ancak Netanyahu’nun nükleer tesis dediği yerin bir halı yıkama tesisi olduğu anlaşılmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal