İsrail katliamının diğer yüzü: Yardım bekleyen Filistinlilere ateş açıldı, 6 kişi hayatını kaybetti!

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de devam eden saldırılar ve yardım girişimlerine engel olmasıyla birlikte, bölgede insani yardım bekleyenlere ateş açtığı bildirildi. Bu acı olayda, 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 83 kişinin de yaralandığı belirtildi.

14.03.2024-17:26 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-17:26)

İsrail'in Gazze'yi açlığa mahkum ettiği ve insani yardımın sınırlı olduğu bir ortamda, yüzlerce Filistinlinin un yardımı alabilmek için gece sokaklara dökülmesinin ardından İsrail güçlerinin yaptığı katliam, bölgedeki insani krizi derinleştiren trajik bir olay olarak yansıdı. Elektriğin olmadığı ve İsrail saldırılarının yıktığı yollarda gece karanlığında bir torba un alabilmek için yürüyen Filistinliler, El-Kuveyt Kavşağı'nda toplandı. Ancak, yardım almak için toplanan bu insanlara İsrail güçlerinin ateş açması sonucu yaşanan vahşet, dünya genelinde büyük bir tepkiyle karşılandı.


Yardım için gelen insanlara ateş açıldı

Erken saatlerde kavşağa gelenler bir torba un bile alabilmişken, bazıları eli boş dönmek zorunda kaldı. Bu olayda birçok Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi ise yaralandı. Filistin resmi ajansı WAFA, El-Kuveyt kavşağında yaşanan bu trajik olayda 6 kişinin öldüğünü ve 83 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılar, Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne nakledildi.


Sosyal medyada paylaşılan videolarda, yardım taşıyan bir kamyonun İsrail güçlerinin saldırısına uğradığı ve öldürülen veya yaralanan Filistinlileri taşımak için kullanıldığı görüldü. Kamyonun kasasında, evlerine bir torba un götürmek için hayatlarını tehlikeye atan ve İsrail kurşunlarına hedef olan çok sayıda ölü ve yaralı Filistinlinin olduğu gözlendi.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal