İsrail, Filistin’e engel olamadı: Mescid-i Aksa’da 35 bin kişi saf tuttu!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, İsrail'in engellemelerine rağmen 35 bin Müslüman, yatsı ve teravih namazları için Mescid-i Aksa'da saf tuttu. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamalarına rağmen, bölgedeki Müslümanlar ibadetlerini sürdürme kararlılıklarını gösterdi.

12.03.2024-09:37 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-09:37)

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın Kudüs İslami Vakıflar Dairesi'ne dayandırdığı haberde, ramazanın birinci gününde Müslümanların Mescid-i Aksa'ya akın ettiğine dikkat çekildi. İsrail'in baskılarına rağmen 35 bin Müslümanın, yatsı ve teravih namazlarını Mescid-i Aksa'da kıldığı ifade edildi. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamalarına rağmen, bölgedeki Müslümanlar ibadetlerini yerine getirmekte kararlılıklarını sürdürüyor.


İsrail, Filistin halkına engel olamadı

İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs kentinde 5 aydan beri Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesine engeller çıkardığı hatırlatılan haberde, ramazanın ilk gününde İsrailli güçlerin gençleri Mescid-i Aksa'ya yaklaştırmadığına vurgu yapıldı. İsrail'in bu tür kısıtlamaları ve Müslümanların ibadet özgürlüğünü sınırlamaya yönelik politikaları, bölgede gerilimi artırarak uluslararası gerginliklere neden olmaktadır. Filistin halkı, Mescid-i Aksa'ya özgürce erişme ve ibadet etme hakkının tanınmasını talep ederek, bu haklarını savunma çabalarını sürdürmektedir.


35 bin kişi teravih ve yatsı namazı için saf tuttu

İsrail ordusunun Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinli bir genci ağır şekilde darp ederek gözaltına aldığı belirtilen haberde, İsrail'in Müslümanları engelleme amacıyla getirdiği kısıtlamalara rağmen yatsı ve teravih namazları için 35 bin kişinin Mescid-i Aksa'da saf tuttuğu aktarıldı. Haberde ayrıca İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya çıkan kapılardan biri olan Aslanlı (Esbat) Kapıyı çevreleyen surlara dikenli tel çektiği hatırlatıldı. 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal