Fransız gazetesinden tepki çeken Gazze karikatürü: Açlık krizi ile alay ettiler

Fransız gazetesi Liberation’da yayımlanan ‘’Gazze’de Ramazan’’ adlı bir karikatürde Filistinlilerin yaşadığı açlık krizi ile dalga geçilmesi büyük bir tepki yarattı. İşte detaylar…

12.03.2024-09:28 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-17:34)

İsrail’in aylardır devam ettirdiği Gazze saldırıları sonrasında yaşananlar Fransız gazetesi Liberation tarafından karikatür haline getirildi. Müslümanların Ramazan ayını konu edinen gazetenin, açlık krizi ile alay etmesi ve ırkçı bir görsel kullanması büyük tepki topladı.

Açlık krizi ile alay ettiler

AA’da yer alan habere göre; Corinne Rey tarafından Liberation gazetesi için çizilen karikatürde, Gazze'deki insanlık dramının ramazan ayının başlangıcında nasıl yaşandığı ele alınıyor.

"Gazze'de Ramazan" adlı karikatürde, bir kadın, yanında dili dışarıda resmedilen bir çocuk, enkazdan çıkan bir el, öfkeli ve ağzından sular akan bir adam ile ağzında kemik parçalarıyla kaçan fareler yer alıyor. Karikatürde, ağzından sular akan ve öfkeli olduğu anlaşılan adamın, kemikleri kapan fareleri kovaladığı, kadının ise adama "gün batımından önce olmaz" dediği an görselleştirildi.

Fransız gazetesinden tepki çeken Gazze karikatürü: Açlık krizi ile alay ettiler

Sosyal medyada tepki çekti

Sosyal medya kullanıcıları, Gazze'de İsrail'in uyguladığı zorla açlık politikasının sonucunda her gün onlarca çocuğun hayatını kaybettiği trajik tabloyu hicveden bir karikatürü sert bir dille eleştirdi.

Karikatür, Fransa'da İslam karşıtlığına işaret eden bazı kullanıcılar tarafından kınanırken, diğer bir grup ise benzer bir karikatürün Ukrayna halkı için yapılamayacağını belirterek Batı'nın çifte standartlarını eleştirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal