İsrail yardım bekleyen Filistinlilere acımadı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Gazze Şeridi’nde yardım tırlarını bekleyen Filistinlilere saldırdı. İsrail ordusunun saldırısı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

12.03.2024-09:17 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-17:33)

İsrail ordusu, aylardır sürdürdüğü Gazze saldırılarına Ramazan ayında da devam ediyor. Alınan son bilgilere göre Gazze Şeridi’nde yardım tırlarının gelmesini bekleyen Filistinliler, İsrail ordusunun hedefi oldu. 

AA’da yer alan habere göre, Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Kuveyt Kavşağı yakınında yardım tırlarını bekleyen Filistinlilere ateş açtığını belirtti.

Basal, saldırı sonucunda yardım bekleyen Filistinliler arasında ölü ve yaralılar olduğunu ifade etti. Ancak, detaylı bilgi vermedi.

İsrail’in Gazze saldırılarında 7 Ekim sonrası neler oldu?

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Hamas'ın silahlı kanadı, 7 Ekim 2023'te İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı başlattı. Gerekçe olarak, Mescid-i Aksa ve diğer kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşı misilleme yapıldı.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsrailli'nin hayatını kaybettiğini ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bu tarihten beri devam eden saldırılarda Gazze Şeridi'nde en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere toplamda 31 bin 112 Filistinli yaşamını yitirdi ve 72 bin 760 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce insanın hala hayatta olduğu belirtilirken, sivil altyapıyı hedef alarak hastane ve eğitim kurumlarına saldırılar devam ediyor.

İsrail yardım bekleyen Filistinlilere acımadı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren toplamda 590 asker ölümü yaşandığını, bunlardan 249'unun karadan işgal sürecinde olduğunu açıkladı. Çatışmalara verilen 24 Kasım 2023'teki "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı, ancak İsrail binlerce Filistinliyi hâlâ alıkoyup hapsetmeye devam ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 426 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda ise 232 Hizbullah mensubu, 50 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu, 6 İsrailli sivil ve 11 asker hayatını kaybetti.

Savaşta son dakika gelişmeleri

04:18 Fas'ın, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarına karşı Gazze Şeridi'ne ilk kez havadan yardım gönderdiği bildirildi.

04:01 Washington DC'de bir araya gelen Müslüman göstericiler, Beyaz Saray önünde su ve hurma ile ilk iftarlarını açtı. İftarın ardından namazlarını kılan göstericiler, Gazze'de ateşkes talebini dile getiren sloganlar attı.

03:53 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Gazze'ye ulaşan insani yardımların engelsiz bir şekilde iletilmesi için acil ve doğrudan kara, deniz ve hava yoluyla insani koridorların açılması gerektiğini vurguladı.

02:21 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde yardım tırlarını bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

01:38 Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Filistin topraklarında işlendiği iddia edilen savaş suçları soruşturmasını yürütmek üzere İngiliz avukat Andrew Cayley atanmıştır.

01:23 ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için diğer seçeneklerin yetersiz olduğunu belirterek deniz yoluyla yardım ulaştırma seçeneğini araştırdıklarını açıkladı.

01:16 Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarına karşı Gazze Şeridi'ne sekizinci kez havadan yardım gönderdiği bildirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal