Resmi Gazetede yayınlandı: Emekliye bayram ikramiyesi yürürlüğe girdi! Kimler yararlanabilecek? Ne zaman hesaplara yatırılacak?

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 Bin TL'ye çıkaran yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi. Peki bu ikramiyeden kimler yararlanacak? Ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte detaylar...

12.03.2024-00:34 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-09:05)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaran yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi. 

Ne zaman yatacak?

Konuyla ilgili kabine Toplantısı sonrasında konuşan Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını bildirmişti. Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu yıl 10 Nisan tarihine denk gelmesiyle beraber emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçecek.

bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Kimler faydalanabilecek?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal