Eğitim şiddet protestosu genişliyor: Öğretmenler Türkiye genelinde ders bıraktı

Irak uyruklu bir kişinin İbrahim Oktugan adlı bir öğretmeni öldürmesi sonrası öğretmenlerin Türkiye genelinde ders bırakacağı ifade edildi. İşte detaylar…

09.05.2024-10:32 - (Son Güncelleme: 09.05.2024-17:28) Eğitim şiddet protestosu genişliyor: Öğretmenler Türkiye genelinde ders bıraktı

Irak uyruklu bir kişinin İbrahim Oktugan adlı bir öğretmeni öldürmesi büyük tepki toplamıştı. Eğitim alanında yaşanan şiddet olayları sonrası öğretmenlerin Türkiye genelinde eylem yapacağı haberleri sonrasında 10 Mayıs gününün tatil olup olmadığı merak ediliyor. Öğretmenlerin açıklamalarıyla birlikte, 10 Mayıs'ta okulların tatil olup olmayacağı merak konusu haline geldi. Sendikalar, şiddet olaylarına tepki olarak iki günlük bir eylem planı hazırladıklarını duyurdu. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Eğitimde şiddet sebebiyle eylem yapılacak

Son dönemde yaşanan üzücü olaylardan biri de İbrahim Oktugan adlı bir öğretmenin öğrencisi tarafından hayatını kaybetmesiydi. Bu tür şiddet olayları, eğitim camiasında derin endişelere neden oluyor. Öğretmenlerin güvenliği ve eğitim ortamının iyileştirilmesi konularında ciddi tartışmalar yaşanıyor.

Türk Eğitim-Sen'in duyurusuna göre, 10 Mayıs Cuma günü öğretmenler eylem yapacak ve derslere girmeyecekler. Bu durum, öğrenciler ve veliler arasında okulların tatil olup olmayacağı konusunda spekülasyonlara neden oldu. Sosyal medya platformları bu konuda yoğun bir şekilde tartışılıyor.

Eğitim şiddet protestosu genişliyor: Öğretmenler Türkiye genelinde ders bıraktı

Eğitim-Sen'in açıklamasına göre, 9 Mayıs'ta öğretmenler sadece ilk dersi işleyecek ve ardından normal ders programına devam edecekler. Öğretmenler, siyah kıyafetler giyip siyah kurdele takarak tepkilerini dile getirecekler. Asıl büyük eylem ise 10 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek. Türkiye genelindeki öğretmenler, bu tarihte tam gün boyunca ders işlemeyerek eğitim faaliyetlerini durduracaklar.

Iraklı öğrenci, öğretmeni öldürdü

İstanbul Eyüpsultan'da bir özel lisede bir öğrenci, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a (74) silahla ateş etti.

Odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Oktugan, hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan şüpheli öğrenci, polis ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal