SGK duyurdu: 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 8’i yenilikçi kanser ilacı, 10’u ise yerli ilaç olmak üzere 47 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

09.05.2024-10:21 - (Son Güncelleme: 09.05.2024-17:28) SGK duyurdu: 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Bedeli ödenen ilaçlar ile ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 47 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu. Listeye 8 adet yenilikçi kanser ilacı, 21 adet alerji aşısı, 2 adet büyüme hormonu, 3 adet dirençli uyuz ilacı, 3 adet atopik dermatit ilacı, 2 adet diyabet ilacı ve 3 adet psikoleptik/antidepresan ilacı eklendi.

Kanser hastalarına umut oldu

Haber7’de yer verilen habere göre; bu gelişmeyle birlikte, meme kanseri, mesane kanseri, prostat kanseri, akciğer kanseri, Dirençli Akut Myeloid Lösemi (AML), Kronik Lenfositik Lösemi (KLL), Multiple Myelom (MM) gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan yenilikçi ilaçlara erişim sağlanmış oldu. Ayrıca, 12 adet kanser ilacının da ödeme kapsamı genişletilerek hastalara yeni tedavi seçenekleri sunuldu. 

SGK duyurdu: 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 8'i yenilikçi olmak üzere toplamda 47 ilacı daha geri ödeme listesine ekledi ve böylece yerli üretim dahil olmak üzere hastaların tedaviye daha kolay erişimini sağladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal