Ağrı kesici yüzünden komalık oldu: Yakınları onu tanıyamadı

Brezilyalı 31 yaşındaki Jaqueline Gmack, ibuprofene karşı nadir yaşanan belirtilerden sonra hastaneye kaldırıldı. Kadının hayatta kalmasının mucize olduğu belirtildi.

09.05.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 09.05.2024-17:27) Ağrı kesici yüzünden komalık oldu: Yakınları onu tanıyamadı

Jacqueline Gmack, adet krampları nedeniyle ibuprofen türevi bir ağrı kesici aldıktan sonra beklenmedik bir yan etkiyle karşılaştı. Ağrı kesicinin ardından ağzında kabarcıklar oluştuğunu ve kanadıklarını fark etti. Bu durum hızla kötüleşti ve hastaneye gittiğinde daha ciddi semptomlar yaşamaya başladı. Yüzü kabarcıklarla kaplanmıştı ve neredeyse göremez hale gelmişti. 

Ağrı kesici yüzünden komalık oldu

Jacqueline, 17 gün sonra komadan çıktığında yaşadığı olayın nadir bir yan etki olduğunu öğrendi. "Sanki içten dışa yanmış gibiydim" diyen Brezilyalı kadın, yaşadığı kabus dolu anları anlattı. "Bana ne olduğunu bilmiyordum. Tüm vücudumun bandajlı olduğunu, görüşümün tamamen bulanık olduğunu, boğazıma tüp takıldığını ancak herhangi bir acı hissetmediğimi fark ettim," dedi.

Ağrı kesici yüzünden komalık oldu: Yakınları onu tanıyamadı

Jacqueline, vücudunun ilaçlara, özellikle de epilepsi ilaçlarına, antibiyotiklere ve antiinflamatuar ağrı kesicilere aşırı reaksiyon verdiğini öğrendi. Bu son derece nadir durum olan Stevens-Johnson Sendromu, vücudun kendi cildine saldırması sonucunda ortaya çıkıyor ve kabarcıklara ve soyulmaya neden oluyor. Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabiliyor. 

Jacqueline'in gözlerinde de yara izleri ve ciddi hasar kaldı. Görüşünü kurtarmak için hemen göz doktoruna başvurdu ve bir dizi tedaviye ihtiyacı olduğunu öğrendi. İlk ameliyatı 2011'de gerçekleşti ve o zamandan beri birçok ameliyat geçirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal