Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni dönem: Gelire göre tarife uygulaması

Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni bir döneme giriliyor. Bloomberg'in haberine göre, ABD hükümeti, farklı gelir grupları için farklı doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıyor.

08.05.2024-17:29 - (Son Güncelleme: 08.05.2024-17:54) Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni dönem: Gelire göre tarife uygulaması

2023 yılı Nisan ayında başlatılan ve yaklaşık 25 metreküpe denk gelen doğal gaz desteğinin sona ermesiyle birlikte, doğalg az ve elektrik faturalarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Ancak Bloomberg'in çarpıcı haberine göre, hükümet gelir gruplarına göre değişen tarifeler üzerinde çalışıyor.

Habere göre, gelir gruplarına göre farklı doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bir süredir üzerinde çalışılan bir proje. Habere konuşan, isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, bu planın düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geldiğini belirtti.


ABD Hükümeti, farklı gelir gruplarına yönelik elektrik ve doğal gaz tarifeleri üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz yıl seçimler öncesinde, hükümet desteklerini artırmak amacıyla yaklaşık 20 milyon haneye bir yıl süreyle ayda 25 metreküpe kadar doğal gazı ücretsiz verme taahhüdünde bulunmuştu. Ancak bu sürenin 1 Mayıs'ta sona ermesiyle birlikte, Merkez Bankası'nın analizine göre bu durumun aylık enflasyona 0,7 puan ekleyebileceği belirtiliyor.

Bu yeni düzenleme, enerji faturalarının gelecekteki seyrini belirlemede önemli bir adım olabilir. Gelir gruplarına göre uygulanacak tarifeler, özellikle düşük gelirli hanelerin enerji faturalarını azaltmaya yönelik bir politika olarak değerlendirilebilir. Ancak bu değişikliklerin, genel olarak halkın enerji maliyetleri üzerinde nasıl bir etki yaratacağı henüz netlik kazanmış değil.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal