İsrail, Refah saldırılarını sürdürüyor: Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, aylardır saldırı yağmuruna tuttuğu Gazze Şeridi’nde çok sayıda Filistinlinin ölümüne sebep oldu. İsrail ordusu Refah kentine yönelik saldırıların dozunu da giderek artırdı.

09.05.2024-10:11 - (Son Güncelleme: 09.05.2024-17:28) İsrail, Refah saldırılarını sürdürüyor: Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, Gazze ve Refah’a yönelik saldırılarının şiddetini giderek artırmaya devam ediyor. Tel Aviv’in saldırıları sonucunda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail'in Gazze'nin doğusundaki El-Derec Mahallesi'nde bulunan El-Eybeki Camii çevresinde savaş uçakları tarafından hedef alınan Filistinliler arasında 7 kişi hayatını kaybetti, birçoğu ise yaralandı. Yaralılar Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine kaldırıldı.

İsrail saldırı dozunu artırdı

İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat'ta bulunan Radi ailesine ait eve yapılan saldırıda da ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Refah'ın doğusundaki bölgelere topçu ateşi açılması sonucu ise bir genç hayatını kaybetti. Refah kentinin merkezindeki belediye binası da topçu ateşiyle hedef alınırken, savaş uçakları Gazze'deki Doğu Mezarlığı, Refah Sınır Kapısı çevresi ve Es-Selam Mahallesi'ni de vurdu.

İsrail, Refah saldırılarını sürdürüyor: Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

Milyonlarca Filistinli çaresiz durumda

İnternethaber’de yer verilen habere göre; İsrail'in Refah'a kara saldırısını genişletmesi durumunda, 1,5 milyon Filistinlinin barınabileceği bir altyapının bulunmaması endişe yaratıyor. Gazze Şeridi'nde, Refah dışında kalan tüm yapılaşmış bölgeler, hava ve kara saldırılarının vurduğu yerler haline gelmiş durumda. 

Tel Aviv yönetimi, Refah'ın doğusundaki Filistinlilere, Akdeniz sahilinde uzanan ancak altyapısı olmayan Mevasi bölgesi ile kara saldırılarının etkisiyle harabeye dönmüş Han Yunus ve Gazze'nin orta kesimlerindeki bazı bölgelere göç etmelerini önerdi. Mevasi bölgesi, 12 kilometrekarelik tarım alanından oluşuyor ancak altyapı bakımından eksiklikler yaşıyor. İsrail ordusunun, Refah'ın doğusundaki Filistinlilerin göç etmelerini istediği Han Yunus ve orta kesimdeki bölgelerin altyapıları ise İsrail saldırıları nedeniyle büyük ölçüde zarar görmüş durumda. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal