İBB çalışanı terör iddiasıyla gözaltına alındı: Güvenlik soruşturması yapılmamış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Ş.D isimli kadın, terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu iddiasıyla belediye binasında gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında, İBB'nin işe alımda arşiv/güvenlik soruşturması yapmadığı ortaya çıktı.

28.04.2022-13:00 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-14:05)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde terörle bağlantılı olduğu iddia edilen kişilerin çalıştırıldığı tartışmaları sürerken, belediyede Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan 30 yaşındaki Şafak D. isimli kadın, terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gelen polis ekipleri, Ş.D'yi gözaltına alarak emniyete götürdü.

Güvenlik soruşturması yapılmamış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Şafak D.'nin terör örgütü PKK'nın kamplarında silahla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında, İBB'nin işe alımda arşiv/güvenlik soruşturması yapmadığı tespit edildi.

Ş.D isimli kadın

5352 sayılı Adli Sicil Kanunu uyarınca suç kayıtları ancak yetkili mahkeme tarafından onaylanarak kesinleşme şerhi ile kesinleştirildikten sonra adli sicil sistemine işlenebiliyor. Bu çerçevede devam eden soruşturma ve kovuşturma bilgileri adli sicil sistemine işlenmiyor. “Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi” ile “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” kararları ise adli sicil sistemine işlenilmesine rağmen, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından istenmesi halinde verilebiliyor. Buna bağlı olarak bu kayıtlar adli sicil belgelerinde görülmemektedir. Bu kapsamda şahsın adli sicil belgesinde “Adli Sicil Kaydı Yoktur” ve “Adli Sicil Arşiv Kaydı Yoktur” şeklinde ibare bulunduğu anlaşıldı.

Arşiv Araştırması yapılmadan işe alınmış

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin şahıs hakkında herhangi bir arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturması talebinde bulunmadığı ve dolayısıyla şahısla ilgili arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturması yapılmadığı ortaya çıktı.

Şüpheli, 1 Haziran 2021'de İBB'de sosyal Hizmetler Müdürlüğünde "Sosyal Çalışmacı" unvanıyla işe başladı. 27 Nisan 2022 tarihli haberlerde yer alan Adli Sicil Belgesi’nin ise, bu belgenin 03 Haziran 2021 tarihinde saat 17:03’te, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verilmek üzere www.türkiye.gov.tr adresli web sitesi üzerinden alındığı anlaşıldığı öğrenildi. Bu çerçevede, 17 Nisan 2021 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu’na göre şahıs hakkında yapılması gereken “Arşiv Araştırması” işlemi yapılmadan işe alındığı vurgulandı.

İmamoğlu: İBB'de PKK'lı varsa neden gözaltına almıyorsunuz?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun İBB'deki terör iltisaklı çalışanlarla ilgili açıklaması üzerine; "Sen bakanlıksın, terörist konusunda netsen tut kulağından götür at hapse. Böyle bir süreç akıllara zarar. İşe girme prosedürleri bellidir." çağrısında bulunmuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da “Hani nerede bu teröristler neden almıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri'nden sessiz kalan muhalefete tepki

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, terör örgütü PKK mensubu Şafak Duran’ın dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasında yakalanmasıyla ilgili, “Malum medya hiç görmedi. Sanki bu terörist İBB’de yakalanmadı.” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden konuya ilişkin yaptığı paylaşımında: “İBB’ye sosyal hizmet uzmanı olarak işe alınan PKK'nın kamplarında eğitim görmüş terörist Şafak Duran, polis tarafından İBB binasında gözaltına alındı. Ama ne acıdır ki basın da siyaset de köre, sağıra yattı. Malum medya hiç görmedi. Sanki bu terörist İBB’de yakalanmadı” ifadelerine yer verdi.

Twitter hesabı üzerinden konuya değinen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce: "Günaydın fondaş olan medya. Sıradan bir gün. Sıradan haberler. PKK terör örgütü eğitim sonu “yemin töreninde” elinde “gururla” örgüt kimliği ve kalaşnikofuyla fotoğrafı ortaya çıkan bir teröristin İBB çalışanı olabilmesi kadar sıradan… Ne de olsa ekmek kapısı." sözlerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal