Yenidoğan bebekleri ölüme terk eden skandal: Hemşireler ve doktorlar konuşmalarıyla kan dondurdu!

İstanbul ve Tekirdağ'da özel hastanelerde yaşanan yeni doğan vurgunu skandalında, doktor ve hemşireler arasında geçen diyaloglar, insanı derinden sarsacak nitelikte. Soruşturma kapsamında elde edilen kayıtlarda, bebeklerin ölümüyle ilgili şok edici ifadeler ortaya çıktı.

16.05.2024-12:20 - (Son Güncelleme: 16.05.2024-12:52) Yenidoğan bebekleri ölüme terk eden skandal: Hemşireler ve doktorlar konuşmalarıyla kan dondurdu!

Soruşturmanın odak noktasında yer alan bir olay, 19 Ekim 2023 tarihinde İstanbul dışından getirilen bir bebeğin ölümü oldu. Yenidoğan yoğun bakım ünitesine sevk edilen bu bebek, hayatını kaybetti. Ancak, yapılan konuşmaların yansımasıyla, ölüm nedeninin gizlenmeye çalışıldığı anlaşılıyor. Hemşire, bebeğin solunum yoluna gıda kaçması sonucu öldüğünü belirtirken, doktorun da bu durumu kabul ederek kayıtlara geçirilmesini istediği ortaya çıktı.

Bununla da sınırlı kalmayan skandal, başka bir diyalogda daha karanlık boyutlara ulaştı. Solunum bozukluğu yaşayan bir başka bebeğin durumu hakkında konuşan hemşire, artık umursamaz bir tavır takınıyor. Bebeğin ölümüne karşı duyarsızlık sergileyen hemşire, doktora "Ölüyor mu ne yapıyorsa yapsın ya" şeklinde çarpıcı bir ifadeyle sesleniyor.

"Çocuğu öldür" talimatı verildi

En şok edici diyalog ise, bir hemşirenin diğerine "Çocuğu öldür" talimatı vermesiyle gerçekleşiyor. Bu çağrıya karşılık veren hemşirenin "Öldüreceğim de, öldürsem de bir dert biliyor musun" şeklindeki soğuk yanıtı, skandalın boyutunu gözler önüne seriyor.

Özel hastanelerin yenidoğan vurgunu skandalı, sadece sağlık sektöründe değil, tüm toplumda büyük infial yarattı. Soruşturma kapsamında ortaya çıkan bu konuşmalar, kamu vicdanını derinden yaralarken, olayın daha fazla detayı ve mağdurların durumu hakkında gelecek açıklamalar merakla bekleniyor.






Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal