''Freedom'' Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı! Uzay tarihinde bir ilk gerçekleşti

Elon Musk'ın sahip olduğu ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in, ''Crex-4'' görevi kapsamında 4 astronotu içinde taşıyan ''Freedom'' isimli kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) rekor bir hızla ulaşmıştır. İşte haberin detayları...

28.04.2022-12:58 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-17:00)

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi olan SpaceX'in 4 astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşımış ''Freedom'' isimli kapsül, geçtiğimiz gün fırlatıldı. 4 astronotu içinde taşıyan kapsül, uzay yolculuğunu başarılı bir şekilde tamamlamıştır.

Rekor bir hızla ISS'ye ulaştılar

Dün yerel saatle 19.37'de Florada'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden Crew-4 görevi kapsamında Falcon-9 roketi ile birlikte fırlatılan kapsülün, rekor bir hızla 16 saatten az bir süre içinde ISS'ye ulaştığı bilgisi verildi. Freedom isimli kapsülün ISS'ye eklemlendiği anlar kameralara yansıdı. Aynı zamanda NASA'dan Kjell Lindgren, Bob Hines ve Jessica Watkins ile Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Uzmanı Samantha Cristoforetti, ISS'ye sorun olmayacak şekilde ulaşmış oldu. Ekip, ISS'de 6 ay kalacak ve bilimsel alanda çalışmalara yürütülecek. 

Uzay tarihinde bir ilk gerçekleşti

4 astronottan biri olan Jessica Watkins de uzay istasyonuna ilk uzun süreli uçuş yapan siyahi kadın olarak uzay tarihine geçip adını yazdırdı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal