Hüsnü Bayramoğlu Kimdir?

Bediüzzaman Said Nursi'nin öğrencilerinden birisi olan Hüsnü Bayramoğlu vefat etti. Peki, Hüsnü Bayramoğlu kimdir? Hüsnü Bayramoğlu nerelidir? Hüsnü Bayramoğlu kaç yaşında? İşte Hüsnü Bayramoğlu'nun hayat hikayesi...

19.04.2021-09:16 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-09:16) Hüsnü Bayramoğlu Kimdir?

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin vekil ve talebelerinden birisi olarak tanınan Hüsnü Bayramoğlu koronavirüs kaynaklı vefat etti. Safranbolu'da dünyaya gelen Hüsnü Bayramoğlu hakkında detaylar ise büyük bir merak ile araştırılmaya başlandı.

HÜSNÜ BAYRAMOĞLU KİMDİR?

15 Şubat 1935 gününde doğan Hüsnü Bayramoğlu, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası Safranbolu Risale-i Nur talebelerinden Hıfzı Bayramoğlu tarafından 14-15 yaşlarındayken Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmetine verilmiş ve daha sonrasında da Bediüzzaman'ın vefatına kadar da bu görevde kalmıştır.

HÜSNÜ BAYRAMOĞLU SAİD-İ NURSİ İLE NASIL TANIŞTI?

Babası Hıfzı Bayramoğlu 1942 tarihinde Said-i Nursi, Kastamonu'dayken ziyaretine gidip 'iki tane oğlum var' cümlesini kurduğunda Bediüzzaman da kendisine 'Sana risale vereceğim, bunları yazacaksınız, okuyacaksınız, neşredeceksiniz; sizin hanenizi medrese-i Nuriye kabul ediyorum. Hem seni, hem aileni, hem de Hüsnü ve Yılmaz'ı talebeliğime kabul ediyorum' ifadesini kullanır.

Eve dönünce iki çocuğuna 'Ben böyle büyük bir zatı ziyaret ettim, size selamı var, size dua etti, sizi tanıyor.' der. O zaman henüz yedi yaşında olan Hüsnü Bayram ağabey risaleleri yazmaya başlar.

Kendisi 13 kardeşi 11 yaşındayken ilk defa Bediüzzaman'ı ziyarette bulunurlar. Bu ziyaretten kısa bir süre sonra da 1949-1950 tarihleri arasında ortaokulu bitirdikten sonra daimi olarak yanında kendisinin hizmetinde kalmaya başlar. Bediüzzaman'ın vefatına kadar hocalarının diğer birkaç talebesi ile birlikte bu vazifeyi yerine getirir.

HÜSNÜ BAYRAMOĞLU KAÇ YAŞINDA?

Hüsnü Bayramoğlu 15 Şubat 1935 tarihinde doğmuş 18 Nisan 2021 gününde de hayatını kaybetmiştir. Hüsnü Bayramoğlu, Nur cemaatinin Meşveret Grubu lideri olarak biliniyor. Bayramoğlu kendisini, 'Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi ve hizmetkarı, Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı' olarak tanıtıyordu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bayramoğlu'nun vefatından sonra açıklamasında; 'İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn İnançlı ve ahlaklı nesillerin yetişmesinde ömrünü vakfeden Hüsnü Bayramoğlu beyefendinin vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir taziye açıklamasında bulundu. Açıklamasında; 'Hüsnü Bayramoğlu Ağabey de, bu mübarek günde can emanetini Rabbi'ne teslim edenlerden oldu. Cenab-ı Allah, ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah. Başımız sağ olsun.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal