Koronavirüse Karşı Tam Kapanma Kararı Alınabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ramazan ayının ilk iki haftasında aldığı kısmi kapanma kararı etkili olmazsa, alınacak sıkı tedbirler arasında tam kapanma yer alıyor.

17.04.2021-12:10 - (Son Güncelleme: 17.04.2021-12:48) Koronavirüse Karşı Tam Kapanma Kararı Alınabilir

Koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Nisan Salı günü, Ramazan ayının ilk iki haftasını kapsayacak kısmi kapanma tedbirlerini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ''Vaka sayıları düşmezse çok daha sert önlemler alınabilir.'' sözleri, daha sert önlemlerin gelebileceğinin habercisi oldu.

Vaka sayılarının önümüzdeki süreçte 25-30 binlere inmesi beklenirken, vakalarda beklenen düşme yaşanmazsa tam kapanma kararının açıklanabileceği belirtiliyor.

RAMAZAN BAYRAMI’NI DA KAPSAYACAK 9 GÜNLÜK KAPANMA

Sabah'ın haberine göre; beklenen gelişme yaşanırsa tedbirlerin etkileri 10 gün içinde tabloya yansıyacak. Eğer bu sağlanamazsa Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında belirttiği daha sıkı tedbirler gündeme gelecek. Hedeflenen rakamlara ulaşılamazsa Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak en az 9 günlük tam kapanma masadaki konular arasında yer alıyor.

TEDBİRLER DAHA DA SIKILAŞTIRILABİLİR

Öte yandan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 2 haftalık kısmi kapanma sürecinde öncelikli hedefin vaka sayısını 50 binin altına düşürmek olduğunu söylemişti. Prof. Dr. İlhan, ''Vakalar düşmezse bundan bir sonraki aşama AVM'lerin, kuaför, berber salonlarının kapatılması, okula giden çocukların (8 ve 12'nci sınıflar ile okul öncesi) artık hiçbirinin okula gitmemesi, özel sektör ve kamuda çalışma ile ilgili kısıtlamanın iyice arttırılması gibi bileşenler söz konusu olabilir.'' şeklinde konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal