Güneşte Olan Vişne Şurubu

Kahvaltılarımızın vazgeçilmez reçel çeşitlerinden biri olan vişnenin yararlarını bilmeyen yoktur. Hem kendisinden hem de saplarından faydalanabileceğiniz bu meyvenin güneşte pişirilerek şurubunun yapıldığını biliyor muydunuz? İşte haberin detayları...

19.08.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-16:35) Güneşte Olan Vişne Şurubu

Türkiye ve tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgınıyla birlikte sağlığı korumak için tüketilmesi gereken besinlerin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bu besinlerin kış şartları içi uygun  saklanma yöntemlerini de bilmek gerekir.

HER DERDE DEVA

Haziran ayından itibaren birçok farklı besinin saklanması için uygun koşulları sağlamak için çaba sarf ederken bugünlerde ise vişneyi kışa saklamanın yollarını bulmak, yaz sebze ve meyvelerinin tadı ve enerjisini tüm yıla yayabilmek için çeşitli yöntemler bulunuyor. Reçel, marmelat, komposto, konserve, salamura, turşu yapmak, güneşte veya kurutucularda kurutmak bunların başında gelmektedir.

Uzmanların belirttiğine göre vişne, özellikle potasyum, lif, C vitamini ve melatonin bakımından zengindir. Aynı zamanda sahip olduğu antioksidanlarla bağışık sistemini ve hafızayı güçlendiriyor, enfeksiyon önlemeye yardımcı, kanser düşmanı ve uykuyu düzenliyor. Günde bir bardak vişne suyu vücudun günlük antioksidan ihtiyacını karşılamaktadır. Kalp-damar hastalıklarından kanser riskini azaltmaya, kas ağrılarının dindirilmesinden hafıza gelişimi ve kilo dengelemeye kadar birçok sağlık sorununda etkin vişne etkin rol oynamaktadır.

KIŞ AYLARINDA NASIL SAKLANIR?

Çilek ve ahududu gibi buzlukta dondurulabiliyor. Diğer pek çok meyve gibi şeker ve limonla kaynatılıp reçel, marmelat yapılabiliyor ya da vişneleri az şeker ve suyla kaynatıp sıcak sıcak meyvesiyle birlikte cam kavanozlarda konserve-komposto şeklinde saklamak mümkündür. Bununla birlikte, cam kavanoz ya da şişelerde en az 40 gün güneşte bırakılıp şurup haline getirebilirsiniz.

BAHARATLI VİŞRE ŞURUBU

Malzemeler

  • 1 kg vişne
  • 750 gr toz şeker

BAHARATLAR

  • 2-3 parça kuru zencefil
  • 2-3 parça zerdeçal
  • 8-10 tane taze yenibahar
  • 1 muskat (Hint cevizi)
  • 2 parça tarçın
  • 10-12 tane karanfil
  • 2-3 tane yıldız anason.

YAPILIŞI

İlk olarak vişneleri yıkayın. Ardından temizce süzün. Üzerindeki su tanecikleri kuruyuncaya kadar bekleyin. Bir kavanozu kaynar su ile çalkalayın. Dibine bir miktar şeker ve üzerine bir miktar ve bütün baharatı yerleştirin. Bu arada vişnelerin sap ve çekirdeklerini ayıklamayın. Kalan vişne ve şekeri kat kat kavanoza yerleştirin. Kaynar suda yıkadığınız kapağı sıkıca kapatın. Kavanozu güneş alacak bir yere yerleştirin, her gün hafif bir şekilde sallayın. Bu şekilde en az 40 gün tutun. Sonra geniş bir kâseye süzgeç yerleştirin. Artık iyice sulanmış şekeri erimiş vişneleri süzgece boşaltın. Vişneler iyice süzüldükten sonra hiç su değirmeden tekrar ince süzgeçten geçirip şişeye doldurun, bu sefer serin bir köşeye kaldırın. Tam bir yıl bozulmadan duracaktır. Buz parçaları ile soğuk olarak da çok lezzetli olacaktır. şimdiden afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal