Kulakların Üzerindeki Minik Delikler: Preoriküler

Kulağınızın üstünde minik deliklerden var mı? Bazı insanların kulaklarının üzerinde minik delikler bulunur. Eğer sizin de kulağınızda bu minik deliklerden varsa daha önce fark etmişsinizdir. Bunun nedenini daha önceden hiç öğrenmiş miydiniz? İşte kulaktaki minik deliklerin nedeni...

19.08.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-16:03) Kulakların Üzerindeki Minik Delikler: Preoriküler

Çok nadir olarak kulakların üzerinde minik delikler görülür. Dünya genelinde bu deliklere sahip insan sayısı neredeyse hiç yok denilecek kadar azdır. Yapılan araştırmalar bu deliklerin ne işe yaradığını bulmaya çalışmaktadır.

KULAKTAKİ MİNİK DELİKLER

Bu deliklere preoriküler sinüs adı verilir. Doğumsal bir bozukluk olan bu deliklere sahip birini tanıyor musunuz? Kulak üzerinde bulunan bu delikler aslında çok yaygın olarak görülen bir şey değil. Buna sahip olan kişilerin oranı Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 1’den daha düşük; Asya kıtasında ise biraz daha yaygın. 10 kişiden 4’ünde bu deliklerden var. İğne deliği boyutlarında olan bu deliğin yerleri her zaman aynı olmayabiliyor ama genellikle kulağın tam üzerinde bulunmaktadır.

PEKİ BU DELİKLER TEHLİKELİ MİDİR?

Preoriküler sinüs adı verilen bu delikler tehlikeli değiller. Bazı bilim adamlarına göre preoriküler sinüsler, solungaçlarımız olduğunun bir göstergesi olabilir. Aman sakın, su altında nefes almaya kalkmayın! Zira, sinüslerden birine sahip olmanız size özel güçler sağlamaz.

Çoğu zaman hayatınıza hiçbir etkisi de yok. Bazen enfeksiyon kapma ihtimalleri olsa da yaygınlığı çok düşük olduğu için bu ihtimalinde oldukça düşük olduğunu söylemek doğru olacaktır. Aklınızdan geçen o soruyu da cevaplayalım, hayır preoriküler sinüslerinize küpe takamıyorsunuz. Bu çok kötü bir fikir!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal