Sinop'ta Testleri Yapılan S-400'lerin Ateşlendiği Dakikaların Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

Geçen hafta Sinop'a nakledilen S-400 hava savunma düzenlerinin test edildiğini kanıtlayan kareler ortaya çıktı.

17.10.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 17.10.2020-10:10) Sinop'ta Testleri Yapılan S-400'lerin Ateşlendiği Dakikaların Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun'un sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı S-400 görüntüleriyle ilgili, 'Tüm itirazlara, ambargo tehditlerine rağmen S-400'lerin testi Sinop'umuzda yapıldı' diye konuştu.

Türkiye'nin hava savunma sistemini kuvvetlendirmek için 2017 yılında Rusya ile imza attığı 2 milyar 500 milyon dolarlık S-400 anlaşması çerçevesinde S-400'ler 2019'da Türkiye'ye verildi.

Uzun zaman bekletilen S-400'ler hemen hemen 3 hafta önce deneme atışları için Sinop'a gönderilmişti. Reuters haber ajansı bugün verdiği son dakika haberiyle Türkiye'nin füze atışını yaptığını bildirdi.

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, sosyal medya hesabı üzerinden testle ilgili paylaşımlar yaptı. Sinop'un 'tarihi bir güne tanıklık ettiğini' dile getiren Uğur, devamında şu ifadeleri kullandı:

''Tüm itirazlara, ambargo tehditlerine rağmen S-400'lerin testi Sinop'umuzda yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'Figüranlık yapmak yerine oyun kuran tuzak bozan bir Türkiye var.' ''

Uğur paylaşımına, askeri bir bölgede S-400 füzelerinin fırlatıldığı anların olduğu bir videoyu da ekledi.

BÜLENT TURAN DA S-400'LERİN TEST EDİLDİĞİNİ ONAYLADI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da denemelerle ilgili, ''S-400 bugün Sinop'ta test edildi. Bu güzel ülkenin en büyük sorunu milletin değerleriyle bir türlü barışamayan, devletine asla güvenemeyen, 'aydın' geçinen zavallılar ve milli meselelerde nerede duracağını idrak edemeyen sığ siyasetçiler!'' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE NAVTEX YAYIMLAMIŞTI

Türkiye, hafta başında 16-17 Ekim'de geçerli olmak üzere Karadeniz'e füze atışı gerçekleştireceği sebebiyle Havacılara Bilgi Notu (NOTAM) ve atış eğitimi için de NAVTEX yayımlamıştı.

ABD VE TÜRKİYE ARASINDA GERGİNLİK

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasına karşı duran ABD, bu düzenin NATO düzenleriyle uygun olmadığını sebep göstererek Ankara'yı ikaz etmişti.

Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmemesi sebebiyle ABD, Türkiye'yi savunma sistemi F-35 programından çıkarmıştı. ABD, Türkiye'yi S-400'leri kullanılmaya başlaması halinde de yaptırımla gözdağı vermişti.

Senato'da onaylanan yaptırım hüküm, Trump'ın imza atmasını bekliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal