S-400 Test Atışları Başladı! Sinoptan İlk Görüntüler

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 savunma sistemlerini bugün test edeceği belirtilmişti. Sinop'tan gelen görüntülerde test atışının gerçekleştirildiği görülüyor.

16.10.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-14:13) S-400 Test Atışları Başladı! Sinoptan İlk Görüntüler

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl Rusya'dan satın aldığı, ancak Amerika Birleşik Devletleri ve NATO tepkisi nedeniyle aktifleştirmediği S-400 füzeleri için bugün test gerçekleştirileceği, uçaklara konuyla ilgili irtifa uyarısında bulunduğu iddia edilmişti. Sinop'tan gelen ilk görüntülerde, söz konusu test atışının gerçekleştirildiği görüldü. Füzenin ateşlenmesinden sonra gökyüzünde oluşan duman bulutu dikkat çekti.

Yaklaşık 10 gün önce, Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma sistemi ihtiyacı nedeniyle Rusya'dan satın alınan ve geçtiğimiz yıl teslimatı tamamlanan S-400 sistemlerinin atış testleri için Sinop'a götürüldüğü görüntülenmişti. Hava savunma sistemi, konvoy halinde Sinop'a ulaştırılmıştı.

Türkiye, 16-17 Ekim arasında gerçekleştirilecek atışlar nedeniyle hava sahasının trafiğe kapalı olacağı konusunda bilgilendirmede bulunmuştu. NOTAM (Havacılara Bilgi Notu)'da Sinop hava sahası için irtifa sınırlaması 200 bin feet olarak verildi. Ayrıca "Füze atışı yapılacaktır" ifadesi de bilgi notunda yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz'in Sinop bölgesi için biri atış eğitimi, diğer ikisi askeri eğitim nedeniyle olmak üzere 3 tane NAVTEX ilan edilmişti.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal