ABD'den S-400 Açıklaması: Derin Endişe Duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerini denemesinden endişe duydukları belirtildi.

07.10.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-12:26) ABD'den S-400 Açıklaması: Derin Endişe Duyuyoruz

Rusya'dan satın alınan ve teslimatı geçtiğimiz yıl tamamlanan S-400 hava savunma sistemleri, test atışları için Sinop'a gönderildi. ABD, 5-16 Ekim arasında yapılacak olan test atışlarından endişeli olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin S-400 savunma sistemlerini test edeceği açıklamasından endişe duydukları belirtildi.

"DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ"

Bakanlık sözcüsü, konudan haberdar olduklarını belirterek "Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini satın almasına karşı çıkmaya gayretle devam ediyoruz. Ankara’nın S-400’ün kullanıma geçirilmesi konusunda çaba göstermeye devam ettiğine dair gelen bilgilerden dolayı da derin endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

YAPTIRIM TEHDİDİ

ABD'li bir kaynak ise Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının Washington'ın konuya ne kadar ciddi yaklaştığının işareti olduğuna dikkat çekerek "S-400 anlaşmasının ikili ve NATO ile ilişkilerin önünde büyük bir engel teşkil ettiğini, aynı zamanda olası CAATSA yaptırımları getirilmesi riski taşıdığını en üst düzeylerde vurgulamaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki üst düzey yetkililerin tutumumuzu anlayacağından eminiz." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal