Özgür Özel Kılıçdaroğlu’na mesaj: ‘Siyasette yumuşamaya engel olma’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren Özgür Özel, ardından da eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Özel’in Kılıçdaroğlu’na görüşmede, 'Siyasette yumuşamaya engel olma' mesajı verdiği öğrenildi.

05.05.2024-10:52 - (Son Güncelleme: 05.05.2024-10:52) Özgür Özel Kılıçdaroğlu’na mesaj: ‘Siyasette yumuşamaya engel olma’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu, Ahlatlıbel'de akşam yemeğinde bir araya gelerek 2.5 saat boyunca görüştü. Görüşmede Erdoğan-Özel zirvesi masaya yatırıldı.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devam eden müzakerelere Kılıçdaroğlu'nun tepki gösterdiği, bu tepkiye Özel'in de katıldığı öğrenildi. Özel, Kılıçdaroğlu'na, "Siyasetteki yumuşama sürecine daha fazla engel çıkarılmaması gerektiğini" dile getirdi. Görüşmede siyasi gündemin tüm önemli başlıklarının ele alındığı belirtildi. Özgür Özel'in, Erdoğan ile yapılan müzakerelerin, CHP ve Türk demokrasisi için bir kazanım olduğunu vurguladığı ifade edildi. Ayrıca Özel'in, siyasette yumuşamanın gerekliliğine de dikkat çektiği kaydedildi.

Görüşmenin detaylarını anlattım

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da ziyaret eden Özel, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Kılıçdaroğlu ile keyifli bir akşam yemeği yediklerini ve herhangi bir sorunlarının olmadığını belirtti. Ayrıca, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığım görüşme hakkında kendisine bilgi verdim. Detayların önemli kısımlarını paylaştım" şeklinde konuştu.

Özgür Özel Kılıçdaroğlu’na mesaj: ‘Siyasette yumuşamaya engel olma’

Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi öncesindeki sert eleştirileri, Kılıçdaroğlu'nun tepkisine neden olmuş ve "müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini" savunmuştu. Bu ifadelerin sonrasında Özel'in açıklamaları dikkat çekti. "Biz, bitmiş kredileri tekrar canlandırmak ya da tükenmiş siyasi gelecekleri yeniden umutla doldurmak gibi amaçlar gütmüyoruz," dedi.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde, gündem maddelerini belirleme sürecinde son olarak Kılıçdaroğlu'nu arayarak görüşünü aldı. Bu tavrıyla da tepkisini açıkça gösterdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal